Streamingtips #22 – Eric, Jim Henson Idea Man en Trying

31 mei 2024 3 Minuten 0 Reacties
Eric

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Eric (Netflix)

Het zijn de jaren 80, het is New York en we leren Vincent Sullivan kennen. Hij is de hoofdpoppenmaker van een populair kinderprogramma, als zijn zoon Edgar verdwijnt. Vincent leert dat zijn enige vriend Eric is, een pop van 7 meter, die hem helpt om zijn zoon te redden. En hemzelf, want hij raakt uiteindelijk zijn huis kwijt en is drugsverslaafd. Met een mooie rol voor Benedict Cumberbatch, die als Vincent heel wat moet doorstaan.

Jim Henson Idea Man (Disney+)

We houden het even bij poppen voor kinderseries, al maakte Jim Henson ze zook voor allerlei beroemde films. Hij was de poppenmaker die de Muppets creëerde, en veel meer poppen die onze fantasie tot leven deden komen. In Jim Henson Idea Man kun je zien hoe hij zo’n beroemde poppenmaker werd, in een docu waarin allerlei bekenden van hem voorbij komen om hun verhaal te vertellen. Het is een heel bejubelde docu die een geweldig inkijkje biedt in een wereld die je waarschijnlijk nog niet zo goed kent. Het doet je misschien zelfs anders kijken naar Kermit en co.

Trying (Apple TV+)

Er staan inmiddels drie afleveringen van het vierde seizoen Trying op Apple TV+ en deze comedy is populair omdat het een modern verhaal vertelt over hoe je om kunt gaan met een brandenden kinderwens. Jason en Nikki kiezen voor adoptie, maar hoe ze dat voor elkaar gaan krijgen in een familie die nogal aanwezig is en levens vol chaos, dat is te zien in Trying en zorgt voor hilarische taferelen die ook als je niet adopteert toch bizar herkenbaar zijn.

For Love & Life: No Ordinary Campaign (Amazon Prime Video)

In deze documentaire wordt het verhaal van Brian Wallach opgetekend. Hij hoorde op de dag dat zijn tweede dochter werd geboren dat hij ALS heeft. De strijd die Brian en zijn vrouw hebben geleverd is enorm indrukwekkend, zeker op politiek gebied. En iet alleen voor Brian, maar voor iedereen in de Verenigde Staten die aan ALS lijdt. Interessant als je meer wil weten over deze ziekte, maar ook als je wat positieve motivatie kunt gebruiken. 

History’s Greatest Heists (Videoland)

Het mag niet, maar het is heerlijk om te kijken naar de verhalen van de grootste heists ter wereld. Hoe hebben de criminelen hun overval gepland, wat is er uiteindelijk allemaal voorgevallen? Onder leiding van Pierce Brosnan worden de meest beruchte overvallen nog eens naverteld, waaronder de Great Brink-overval die in 1950 in Boston plaatsvond, maar ook de Wilcox treinroof uit 1899. Het wordt allemaal erg leuk opgetekend en elke aflevering duurt met 40 minuten ook niet te lang, waardoor je deze serie in een mum van tijd wegbinget.

Reacties (0)