Streamingtips #8 – Vikings: Valhalla, Wonder en The King’s Man

25 februari 2022 2 Minuten 0 Reacties
Valhalla

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Wonder (Videoland)

Wonder lijkt niet heel aantrekkelijk: wat moet dat kind toch met die helm op? Maar erachter gaat een koddig verhaal schuil dat je bijblijft. Die helm? Die draagt hij niet voor niets. Dat blijkt ook maar weer als hij van school moet wisselen en te maken krijgt met hoe in en in gemeen kinderen tegen elkaar kunnen zijn. Een verhaal over acceptatie, familie en liefde met onder andere Julia Roberts, Owen Wilson en Jacob Tremblay. 

Vikings: Valhalla (Netflix)

Witte blonde mannen met manbuns verenigt u! De spin-off van het zeer populaire Vikings is op Netflix gearriveerd. In Valhalla zien we hoe het verder gaat met de vikingen, zo’n 100 jaar nadat Vikings stopte. We volgen het leven van Leif Eriksson, een IJslander die opgroeide in Groenland, waar hij deel uitmaakt van een heel nieuwe generatie vikingen. En die pakken het net even anders aan.

The King's Man (Disney+)

Hij is nog niet eens de bioscoop volledig uit, maar The King’s Man staat al op Disney+. Deze prequel op de andere Kingsman-films vertelt het verhaal van de oprichting van The King’s Man en dat is nogal een wilde. Denk aan een slechterik die op een ultrastijle berg woont met zijn geiten, maar ook een handlanger die nogal van flamboyante feestjes en jonge jongens houdt. Alle gekheid op een stokje: The King’s Man is alle gekheid op een stokje en daarom houden we zo van deze franchise, en dus ook van dit nieuwe deel, dat zich perfect leent om lekker te kijken nu het weer er helemaal naar is om binnen te zitten. 

One Night Off (Amazon Prime Video)

Voor iedereen die van domme comedy’s houdt over mannen die maar niet volwassen kunnen worden, is er One Night Off. Deze productie vertelt het verhaal van een jongeman die net vader is geworden, maar als zijn vriendin een avond weg is, besluit zijn maatje Baumi dat dat niet hoeft te betekenen dat hij dan maar met zijn baby thuis moet gaan zitten. Met een baby uitgaan: altijd een goed idee. Deze film heeft enorme Project X-achtige gevoelens, waarbij je denkt: ‘doe dat nou niet, dat gaat niet goed aflopen’, en dat is stiekem toch wel heel vermakelijk.

Reacties (0)