Streamingtips #47 – Disenchanted, The White Lotus en Limitless

18 november 2022 3 Minuten 0 Reacties
Limitless chris

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Disenchanted (Disney+)

Enchanted was een briljante film: het was een soort Mary Poppins qua animatie dat mixt met de echte wereld. Charmant, sprookjesachtig en eigenlijk helemaal niet zo gek. Nu is Enchanted terug, want de film Disenchanted staat nu op Disney+. Amy Adams en James Marsden keren terug in hun rollen van prins en prinses en je kunt rekenen op een flinke dosis humor, magie en sprookjescliché’s.

Limitless (Disney+)

Nog een hit op Disney+ deze week, namelijk de tocht van de Australische acteur Chris Hemsworth naar een langer en beter leven. Hij neemt je mee in zijn onderzoek bij deskundigen en vrienden om allerlei uitdagingen te doen en te zorgen dat hij minder snel oud wordt. Een erg leerzaam programma waarin we allemaal inspiratie kunnen opdoen voor een fitter en gezonder leven, dat hopelijk zorgt dat we er nog wat extra, goede jaren bij krijgen.

Dead to Me (Netflix)

Het derde en laatste seizoen van de Emmy-winnende serie Dead to Me staat op Netflix. Het verhaal over een wat bizarre vriendschap tussen een weduwe en een nogal hippie-achtig type met een groot geheim is heerlijk om naar te kijken, mede dankzij de fantastische acteervaardigheden van Christina Applegate en Linda Cardellini. De tagline is ‘Misery just found company’ en dat past perfect: het is namelijk een serie met een flinke dosis zwarte humor. 

Payboys (Videoland)

Videoland komt met een nieuwe documentaire die helaas aan de korte kant is: het draait helemaal om Payboys, jonge jongens die voor geld seks hebben met vaak veel oudere mannen. Het begint allemaal als makkelijk geld verdienen, maar er zitten veel duistere kanten aan deze beroepskeuze. In Payboys wordt hier het licht op geschenen aan de hand van de verhalen van meerdere mannen die Payboy zijn geweest. Hoe zijn ze erin gerold en hoe is dat verder verlopen? Het is geen enorm goede documentaire, maar hij informeert wel over een onderwerp dat vaak onbesproken is gebleven.

Er is helaas geen trailer beschikbaar van deze docu.

The White Lotus (HBO Max)

Hoewel we inmiddels al een paar afleveringen van het nieuwe seizoen The White Lotus kunnen bekijken, hadden we hier eerder in deze rubriek geen ruimte voor. Toch is deze serie wederom het bekijken waard. Het grappige vakantiegevoel dat wordt gemixt met mysterie is geweldig om naar te kijken. Dat bewees het eerste seizoen al, maar ook in het tweede seizoen blijft The White Lotus sterk.

Yellowstone (SkyShowtime)

SkyShowtime heeft een paar succesvolle originals en daar is Yellowstone er een van. De westernserie met Kevin Costner is deze week toe aan zijn vijfde (!) seizoen en de eerste vierde seizoenen staan ook op SkyShowtime, mocht je nog geen kennis hebben gemaakt met deze bijzonder sterke westernserie. Geheimen, intrige, moord: er gebeurt vanalles in de familie Dutton en iedereen heeft een nogal eigen persoonlijkheid. Yellowstone klinkt op het eerste gezicht niet zo aantrekkelijk en misschien te Amerikaans, maar geef het een kans en je zal zien waarom hier al vijf seizoenen van bestaan.

Reacties (0)