Streamingtips #38 – The Continental, Sex Education en History of the Sitcom

22 september 2023 3 Minuten 0 Reacties
The Continental

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Turtle Power: The Definitive History of the Teenage Mutant Ninja Turtles (SkyShowtime)

Het maakt eigenlijk niet uit wat je leeftijd is: de kans dat jij, of je kinderen fan zijn (geweest) van de vier ninja-Turtles is groot. Er is voor iedereen wel een Turtle naar het hart. Wist je dat het allemaal ooit begonnen is met een stripboek? Het verscheen in 1984 voor het eerst en in de docu met de enorm lange naam Turtle Power: The Definitive History of the Teenage Mutant Ninja Turtles kun je zien hoe de populariteit van de strijdende schildpadden zich verder ontvouwde.

No One Will Save You (Disney+)

Even lekker griezelen? No One Will Save You is eropuit om je een fijn, onaangenaam gevoel te geven en dat doet het door het verhaal te vertellen van Brynn. Brynn is een positief mens, maar ze is wel wat eenzaam. Echter krijgt ze op een dag bezoek van buitenaards leven, leven dat niet per se zo optimistisch is als Brynn zelf. Het is aan haar om met deze vreemde situatie om te gaan.

Sex Education (Netflix)

Een van de meest geliefde Netflixseries loopt op zijn einde. Sex Education kun je nu afkijken op de streamingdienst. De charmante, koddige serie over jongeren die elkaar sekstherapie geven klinkt op papier maar vreemd, maar in de realiteit is het een geniale greep gebleken. De serie had zelfs zijn eigen kledinglijn bij de H&M. Maar nu lopen de avonturen van de jonge mensen op hun einde, op een nieuwe school, met weer allerlei nieuwe verhalen.

History of the Sitcom (Videoland)

We hebben ditkeer nog een docu in de Streamingtips, want Videoland komt met een leuke reeks op de proppen die de History of the Sitcom heet. Nou ja, de naam zegt het al: je gaat hierin door de historie van dit typisch Amerikaanse genre, waarin Amerikaanse gezinnen gespeeld door acteurs ‘het leven’ meemaken, en dat vaak op hilarische wijze vertolken. Reken op een heleboel nostalgie, maar ook wat weetjes die je waarschijnlijk nooit eerder hebt gehoord.

The Continental (Amazon Prime Video)

De geliefde en zeer gewelddadige filmreeks John Wick verruilt het witte doek voor het televisiescherm in zijn eigen serie. Het gaat om een prequel waarin we meer leren over de bekende hotelketen uit de serie: hoe is deze keten van neutrale locaties voor de criminele onderwereld ooit ontstaan? The Contintental zal het je vertellen, maar heeft daar meer voor nodig dan een film alleen: de serie is nu op Amazon Prime Video te zien.

Reacties (0)