Streamingtips #34 – Afterlife of the Party en Cinderella

03 september 2021 2 Minuten 0 Reacties
afterlife-of-the-party1

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Afterlife of the Party (Netflix)

Zo nu en dan maakt Netflix een onverwacht leuke serie, waardoor we hem wel moeten meenemen in de Streamingtips. Afterlife of the Party is een komedieserie waarin het 25-jarige feestbeest Cassie op een bizarre manier om het leven komt. Daardoor komt ze terecht in het voorgeborchte, een soort wachtruimte, waardoor ze de kans krijgt haar fouten recht te zetten. Als dat haar gaat lukken, dan krijgt ze mogelijk nog een plekje in de hemel.

Dat Ene Woord: Feyenoord (Disney+)

Of je nu voor Ajax, Heereveen of Feyenoord bent, voetbal is voetbal. En je mag je eigen club hebben natuurlijk, maar uiteindelijk draait het om de bal. Desondanks is het mooi om te zien wanneer clubs een kijkje achter de schermen geven. En dat is wat er gebeurt in de documentaire Dat Ene Woord: Feyenoord. Voor het eerst in het bestaan van de club, die inmiddels 112 jaar oud is, krijgen we een kijkje in de keuken. We volgen de club in het seizoen 2020-2021, een jaar waarin veel gevraagd wordt van iedereen op en buiten het veld.

Cinderella (Amazon Prime Video)

Op Amazon Prime Video bekijk je deze week een nieuwe, muzikale vertelling van het sprookje over Assepoester (in het Engels Cinderella genoemd). Amazon Studios, het productiebedrijf, geeft een gewaagde draai aan het bekende sprookje. Assepoetser heeft namelijk grotere dromen die ze waar wil maken en dat kan hopelijk met hulp van haar prins op het witte paard. In de hoofdrollen spelen Idina Menzel, Minnie Driver, James Corden, Nicholas Galitzine, Billy Porter en Pierce Brosnan.

La Casa del Papel

Het langverwachte vijfde seizoen van La Casa de Papel is vanaf deze week eindelijk beschikbaar op Netflix. De Spaanse serie leek na twee seizoenen een einde te kennen met de geslaagde bankroof. In het derde seizoen bleek echter dat de rode overalls en Dali-maskers opnieuw uit de kast gehaald kunnen worden. En het vierde seizoen pakte lekker de draad op. Omdat de serie nu alleen door Netflix geproduceerd wordt, is er veel meer tijd en ruimte voor de creativiteit van de schrijvers. En dat is goed te zien aan dit seizoen.

Reacties (0)