Streamingtips #33 – Ballers, The Owl House en Het Geheugenspel

18 augustus 2023 3 Minuten 0 Reacties
Geheugenspel

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Scott & Bailey (Videoland)

NPO Plus staat vol met geweldige crimiseries, maar Videoland heeft ook een paar goede. Scott & Bailey seizoen 3 is nu op de streamingdienst te zien en hierin volgen we detectives Rachel Bailey en Janet Scott die samen moorden proberen op te lossen, maar ook vriendinnen zijn. Een stevige serie die regelmatig verrast met bizarre, heftige en soms zelfs humoristische situaties.

The Owl House (Disney+)

Het nieuwe seizoen van The Owl House is nu op Disney+ te zien. Deze Disney-eigen animatieserie vertelt het verhaal van Luz Noceda, een 14-jarige tiener die heks wil worden. Maar tegelijkertijd is het ook een tiener die dus heel wat hormonen door haar lijf heeft gieren. De serie is erg goed, en niet alleen omdat het eerste biseksuele hoofdpersonage van Disney ooit erin zit.

Air Crash Investigation (Disney+)

Je moet er niet aan denken, maar de docuserie Air Crash Investigation is toch heel interessant om te kijken. In deze Discovery-serie wordt elke steen omgedraaid van allerlei vliegtuigcrashes. Niet voor mensen die het al niet zo op vliegen hebben, maar wel voor mensen die van de hoed en de rand willen weten. De serie zit al in zijn drieëntwintigste seizoen, al verschijnt op Disney+ eerst een aantal eerdere seizoenen. In ieder geval staat er deze week tenminste één heel nieuw seizoen op.

Het Geheugenspel (Netflix)

Meer zin in een Nederlandse film? De thriller Het Geheugenspel is gebaseerd op een boek van Nicci French en in de hoofdrol zien we Anna Drijver. Ze speelt een vrouw die in een landhuis terechtkomt waar een lijk is gevonden. Familiegeheimen, een verleden dat de boel flink onder druk zet: het is geen gezellig samenzijn.

Ballers (Netflix)

Zoals we vorige week al Insecure aanraadden, dat eigenlijk van HBO is, zien we deze week Ballers op Netflix verschijnen. Laat je niet van je stuk brengen door het wereldje waarin ons hoofdpersonage zich bevindt, want Spencer Strasmore (gespeeld door Dwayne Johnson) is vooral bezig met de geldkant van de American Football-sport. En vooral het drama waar de mannen zich elke keer weer in lijken te storten. Een erg vermakelijke, over de top serie die zeker niet voor iedereen is, maar eigenlijk van begin tot eind smullen is voor wie wel houdt van dat rijke Miami-leventje van topsporters en alle gedoe eromheen.

Reacties (0)