Streamingtips #32 – Painkiller, A Man Called Otto en Interview with the Vampire

11 augustus 2023 2 Minuten 0 Reacties
Vampire

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die weaan ek, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Only Murders in the Building (Disney+)

Het is een van de grootste hits op Disney+ (eigenlijk Hulu, maar dat is bij ons in dezelfde streamingdienst te vinden): Only Murders in the Building. Het is een crimi, het is een comedy, het is misdaad: het is vanalles door elkaar, maar vooral is het een heel charmante serie waarin mensen als Martin Short, Selena Gomez en Steve Martin enorm goed tot hun recht komen, terwijl hun personages de moorden in hun appartementencomplex in New York onderzoeken.

Interview with the Vampire (HBO Max)

Het eerste seizoen van de nieuwe drama-serie Interview with the Vampire is nu op HBO Max te zien. We reizen in deze serie mee met Louis de Pointe, een prachtige vampier met een prachtig, maar tragisch leven. En heel seksueel, dat mag ook even gezegd worden. Mocht je terugverlangen naar de (briljante) film met Brad Pitt en Tom Cruise: ook die is sinds deze week op de streamingdienst te vinden.

Fantastic Friends (HBO Max)

James en Oliver Phelps zijn bekend van de Harry Potter-films en nemen allerlei bijzondere vrienden mee in deze reisdocumentaire naar de wat minder bekende, maar daardoor niet minder bijzondere plekken in het buitenland. Een heerlijk reisprogramma waarvan veel mensen blij zijn dat er nu een tweede seizoen is.

A Man Called Otto (Netflix)

Zin in een film om even lekker alles van de dag los te laten? A Man Called Otto draait om een man die graag zelfmoord wil plegen, wat op zich niet klinkt alsof het een heel vrolijke film is. Toch is deze flick de gemoedelijkheid zelve, met Tom Hanks als een norse, maar steeds verder ontdooiende buurman van een aantal buren die zowel irritant als charmant zijn. Een bijzondere film waar er geen twee van zijn.

Painkiller (Netflix)

Voor iedereen die Dopesick op Disney+ heeft gezien, maar ook iedereen die dat niet heeft gezien: Painkiller is een geweldige nieuwe vertelling over het drama van Oxy, een pijnstiller die een crack-achtige epidemie veroorzaakte in de Verenigde Staten. Een enorm heftig, waargebeurd verhaal dat veel van de geportretteerde personen helaas niet meer kunnen navertellen. Deze serie voelt onaangenaam en raakt, maar is zeker de moeite waard.

Reacties (0)