Streamingtips #27 – Beverly Hills Cop, Boyhood en Godzilla x Kong

05 juli 2024 3 Minuten 0 Reacties
Axel F

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Game On (Prime Video)

Het is geen goede film, daarvoor waarschuwen we alvast, maar het Nederlandse Game On is wel een heel nieuwe film, die in principe een geinig concept bevat. Issam wil pro-gamer worden, maar zijn moeder wil die droom kapotmaken wanneer zijn cijfers achterblijven. Kwaadaardige AI heeft er echter ondertussen voor gezorgd dat de gamewereld in de echte wereld terecht is gekomen en daar zal hij samen met onder andere streamer Gio tegen moeten strijden. Leuk om met gamende kinderen te kijken: maar ook echt alleen in die situatie.

Beverly Hills Cop: Axel F (Netflix)

Beverly Hills Cop is terug: de populaire films uit de jaren 90 met Eddy Murphy staan op uit de dood, want politieagent Axel Foley moet zijn dochter Jane helpen. Ze is strafpleiter maar wordt bedreigd en daarom reist hij naar Beverly Hills om haar te helpen. Hij had er echter geen rekening mee gehouden dat zijn ouderwetse manier van werken concurrentie zou krijgen van de moderne werkwijze van Janes ex-vriend Bobby.

The Man with 1000 Kids (Netflix)

Deze documentaire over de Nederlandse man die er eigenhandig voor zorgde dat hij talloze mensen op hun kwetsbaarst oplichtte, heeft zijn eigen docu gekregen op Netflix. Het is een optekening van een probleem dat in de wereld van spermadonatie bestaat, waardoor er sowieso meer dan 500 bewezen kinderen op de wereld rondlopen van deze man. Een must-see-docu die niet altijd even goed in elkaar zit, maar wel een verhaal vertelt dat gehoord moet worden.

Boyhood (Videoland)

Boyhood is een geweldig project van Richard Linklater, waarbij de beste man een film in meerdere jaren maakte: 12 jaar om precies te zijn, om zo het leven van een jongeman in beeld te brengen op geweldige wijze. Het is ergens een heel melancholische film, maar er zit een bepaalde lichtheid in. Het is een lange zit, maar die is wat ons betreft dubbel en dwars de moeite waard.

Godzilla x Kong: The New Empire (HBO Max)

Als je de titel leest, dan weet je al wat je kunt verwachten, en de makers hebben hun best gedaan om er een lekker fout actiefilm-verhaal bij te maken. Sommige dingen slaan nergens op, sommige dingen zijn enorm dom, maar het is leuk om Kong en Godzilla terug te zien. Het eindgevecht duurt wel wat lang, maar als je dol bent op dit type actie, dan kun je je hart ophalen met Godzilla x Kong.

Reacties (0)