Streamingtips #23 – Alle Bond-films, Stranger Things en Akira

03 juni 2022 3 Minuten 0 Reacties
Fantastic Beasts

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Alle Bond-films (Amazon Prime Video)

Of je favoriete James Bond nou Sean Connery, Pierce Brosnan of Daniel Craig is, je kunt ze allemaal bekijken op Amazon Prime Video. Amazon heeft MGM gekocht en het voordeel daarvan is dat het nu exclusieve toegang heeft tot alles 007. Geen wonder dus dat het om zijn streamingdienst een boost te geven alle films op het Prime Video heeft neergezet. Van het geprezen Casino Royale tot het epische A View to A Kill, ze zijn allemaal te vinden op de streamingdienst.

Stranger Things (Netflix)

We piepen er eentje die eigenlijk vorige week verscheen vandaag nog in, want Stranger Things seizoen 4 is nu te zien op Netflix. Tenminste, alleen de eerste 7 afleveringen van het langverwachte seizoen: in juli volgen de twee laatste afleveringen om seizoen 4 compleet te maken. Het vijfde seizoen wordt het laatste, dus geniet extra van deze afleveringen. In Stranger Things wanen we ons in de 80’s van de vorige eeuw, wanneer een groep kinderen te maken krijgt met monsters uit ‘The Upside Down’ en een bijzonder meisje met een gave. Reken op een geweldige soundtrack, koddige situaties en ditmaal ook wat meer horror-achtige gorey beelden in een verder wederom spannend en zeer vermakelijk seizoen.

Akira (Netflix)

Het wordt vaak genoemd als een van de beste animefilms allertijden. Akira vertelt het verhaal van Kaneda, die een motorbende leidt in Neo-Tokio. Een van zijn bendeleden is Tetsuo, die net als Captain America een soort militair experiment ondergaat en daarna speciale krachten krijgt die hij maar moeilijk de baas blijft. Een zeer geschikte film voor mensen die van Japan, actie en motoren houden. En natuurlijk van manga en anime.

 

Abbott Elementary (Disney+)

De luchtige comedyserie Abbott Elementary wordt geroemd om zijn humor, goede acteurs en een heleboel schattige kinderen. Eén lerares doet er alles aan om de omstandigheden op school te verbeteren en in Abbott Elementary zien we hoe dat haar afgaat. Deze serie wist meer kijkers te trekken dan menig aflevering van Modern Family, dus dat zegt iets over de kwaliteit ervan.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (HBO Max)

Fantastic Beasts is nog maar net uit de bioscoop gerold of hij is al te vinden op HBO Max. De derde film over New Scamander en zijn grappige huisdieren draait meer om Albus Perkamentus en Gellert Grindelwald, maar weet toch weer met dezelfde charmante humor en magische actie te komen als de eerste twee films. Het ‘eindgevecht’ duurt wel wat lang, zeker omdat er enorm lang naar wordt opgebouwd, maar verder weet deze derde film van de bekende Harry Potter-spin-off wederom voor veel plezier te zorgen.

They Shall Not Grow Old (HBO Max)

Peter Jackson maakte The Lord of The Rings, maar hij bewijst met They Shall Not Grow Old dat hij ook goed is in documentaires. Ook hier maakt hij gebruik van de nieuwste technologische snufjes, zoals het digitaal bewerken en inkleuren van echte beelden uit de Eerste Wereldoorlog. Hij laat met deze docu zien hoe het aan het front moet zijn geweest en dat is enorm heftig om te zien, zeker omdat het door de kleur nog meer tot leven komt.

Reacties (0)