Streamingtips #22 – Obi-Wan Kenobi, Ready Player One en Ricky Gervais

27 mei 2022 3 Minuten 0 Reacties
Obi-Wan Kenobi

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Obi-Wan Kenobi (Disney+)

Star Wars-fans hebben er lang naar uitgekeken: Obi-Wan Kenobi. De eerste twee afleveringen van deze nieuwe serie met Ewan McGregor in zijn fantastische rol van de beroemde Jedi Master staan nu op Disney+. De serie belooft de terugkeer van de echte Darth Vader, waar we in de trailer al een kleine sneakpreview van hebben gezien. We zijn erg benieuwd wat we kunnen verwachten van deze nieuwe Star Wars-serie op Disney+.

Ricky Gervais - SuperNature (Netflix)

Ricky Gervais is typisch een comedian die je enorm kunt waarderen, of een beetje hekelt. Geen probleem, want het is aan jou of je Ricky Gervais’ nieuwe special op Netflix gaat kijken. SuperNature draait om de onzin van het bovennatuurlijke, wat een van zijn favoriete onderwerpen is, naast dieren, die natuurlijk ook voorbij komen. Ricky neemt wederom geen blad voor de mond en stiekem is dat heel verfrissend.

Ready Player One (HBO Max)

Nu iedereen praat over metaverses en virtual reality is het interessant om Ready Player One (nog) een keer te bekijken. Deze Spielberg-film over het jaar 2045 lijkt misschien een ver-van-je-bed-show, maar is dat ook zo? Mensen zoeken hun redding in een nieuw soort social media/game: OASIS, een virtueel universum waarin een easter egg te vinden is die iemand miljonair zou maken. De jonge Wade Watts (gespeeld door Tye Sheridan) gaat op zoek naar dat ei, maar hij komt daardoor in de ene na de andere onverwachtse situatie. Een feest van herkenning voor gamers en een film die je aan het denken zet: wat zou jij doen als de wereld er echt zo uit zou zien zoals in Ready Player One?

Emergency (Amazon Prime Video)

Sean en Kunle hebben een doel. Ze willen de eerste Afro-Americans zijn die op elk studentenfeestje van de partij zijn. Dat loopt echter niet zoals ze hadden bedacht, want er ligt een bewusteloos meisje in hun kamer. Wat nu? Een race om te bedenken hoe ze dit gaan oplossen, samen met hun kamergenoot Carlos, start. 

De Sneeuwman (Videoland)

Michel Stokx is een gruwelijke kindermoordenaar. Waar je een vrolijke vrachtwagenchauffeur ziet, staat er eigenlijk een man die bekendstaat als De Sneeuwman. In deze indringende docuserie wordt uiteengezet hoe Stokx te werk ging. Zeker als je zelf kinderen hebt, is dit een documentaire die keihard binnenkomt. Maar ook zonder kinders heb je waarschijnlijk moeite om te begrijpen waar je nu precies naar kijkt.

Reacties (0)