Streamingtips #18 – Taken, Undone en Le Mans ‘66

29 april 2022 3 Minuten 0 Reacties
Ford vs Ferrari

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

De Taken-filmreeks (Videoland)

Het maakt eigenlijk niet uit welke van de drie je kiest, want elke film uit de Taken-reeks volgt ongeveer hetzelfde stramien. Voormalig CIA-agent Bryan (gespeeld door Liam Neeson uit Star Wars) krijgt te stellen met een ontvoering binnen zijn gezin. Al telefonerend met vriend en vijand probeert hij het op te lossen, naast dat hij er uiteraard zelf op uitgaat en er alles voor doet om zijn geliefde familielid maar terug te krijgen. Een heerlijke actiefilmserie waarvan er nu drie films op Videoland staan.

 

State of the Union (HBO Max)

Op HBO Max verschijnen deze week de eerste twee seizoenen van State of the Union, een serie die ietwat onverwacht niet gaat om politiek, maar om huwelijkstherapie. Een relatie tussen twee mensen gespeeld door Chris O’Dowd (Moone Boy) en Rosamund Pike (Gone Girl) vol ups en downs. Deze serie is niet alleen populair door zijn briljante schrijfwerk: Chris en Rosamund blijken ook geknipt voor deze rollen, die ze vol overtuiging spelen.

Undone (Amazon Prime Video)

Undone is een bijzondere serie. Het is animatie voor volwassenen, zonder grappen en grollen, maar meer in een speelfilm-achtige stijl. Het vertelt het verhaal van Alma die na een ernstig auto-ongeluk een soort gave heeft gekregen. Hiermee hoopt ze meer uit te zoeken over haar familie. Er zit ook een Nederlands tintje aan de serie, want hij is gemaakt door Hisko Hulsing. In dit nieuwe seizoen komt er een nieuwe twist aan voor Alma en haar krachten. Het seizoen is vooral een voortborduursel op het eerste, waarin nog veel vragen onbeantwoord bleven. Zeker die dus eerst kijken voordat je aan dit zeer gewaardeerde tweede deel van de serie begint.

Berend Botje (Netflix)

Berend Botje is een avonturenfilm over een meisje dat er een nogal levendige fantasie op nahoudt. Gelukkig komt ze uit een familie die sowieso nogal opvallend is en bestaat uit vader Berend én opa Berend. Niemand gelooft dat de verhalen die het meisje Berend allemaal vertelt waar zijn, maar zij weet beter. Zeker wanneer ze besluit met haar scheepje naar Zuidlaren, grapje, een ander eiland af te reizen voor het bijzondere Knoetel Ei. Een goede Nederlandse film voor het hele gezin.

Le Mans ‘66 (Disney+)

Le Mans ‘66 is een heerlijke speelfilm waarin we de strijd in de racerij zien tussen Ford en Ferrari. Het waargebeurde verhaal wordt opgetekend door Matt Damon (Good Will Hunting) en Christian Bale (The Dark Knight), die op heerlijke wijze de fanatieke Carroll Shelby en Ken Miles neerzetten. Iets wat op een kookpunt komt tijdens de beruchte 24 uur van Le Mans in 1966, toen je niet alle technologische hoogstandjes had waar Lewis Hamilton en Max Verstappen tegenwoordig op kunnen rekenen.

Reacties (0)