Streamingtips #16 – Almost There, Los Abrazos Rotos en Hardcore Pawn

15 april 2022 2 Minuten 0 Reacties
Love in a Bottle

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Almost There (Netflix)

Het is een wat tegenvallende week qua nieuwe releases, maar deze documentaire wordt zeer gewaardeerd. Eenzaamheid onder ouderen is ook in Nederland een groot probleem. In Almost There wordt uiteengezet hoe drie Amerikaanse mannen die al op een zekere leeftijd zijn omgaan met die eenzaamheid, hoe ze denken over de dood en welke doelen ze nog hebben. Klinkt nogal zwaar op de hand, maar dit is een mooie optekening van ouder worden en je leven inrichten. 

Los Abrazos Rotos (HBO Max)

Als regisseur Mateo blind wordt in een auto-ongeluk en daarbij ook nog zijn geliefde kwijtraakt, lijdt hij een teruggetrokken bestaan. Hij werkt nog wel aan filmscripts, maar daar is alles mee gezegd. Tot de dag waarop hij hoort dat zijn voormalig producent en rivaal Ernesto Martel overlijdt. Het verandert alles voor Mateo.

Love in a Bottle (Disney+)

Deze film, gemaakt door de Nederlandse regisseur Paula van der Oest, is helemaal gemaakt alsof je naar een lang Skype-gesprek kijkt. Een interessante manier van films maken, die vrijwel noodzakelijk was door het coronavirus. Dat is ook waarover Love in a Bottle een vertelling is: liefde op afstand in tijden van corona. Miles zit in Londen en Lucky zit in Amsterdam. Ze zagen elkaar maar één keer en nu is de vraag wat daar verder uit kan komen. Erg leuk om mee te kijken naar deze ogenschijnlijk ontluikende liefde.

Liefde zonder Grenzen (Videoland)

Deze ontzettend slappe en typische Nederlandse romcom raden we toch aan, mocht je mensen kennen die stiekem toch wel genieten van dit genre. In Liefde zonder Grenzen volgen we de liefdeslevens van twee zussen, een broer en een vader, die er allemaal een nogal verschillend datingleven op nahouden. Met ondere andere Yolanthe Cabau en Jim Bakkum.

Hardcore Pawn (Amazon Prime Video)

De realityserie Hardcore Pawn is er eentje die al vele seizoenen meegaat en seizoen 1 tot en met 13 verschijnen nu allemaal in één keer op Amazon Prime Video. Het is een enorm foute serie over twee pandjeshuizen en de persoonlijkheden die er werken, maar uiteindelijk zijn de verhalen achter die ‘tweedehands’ artikelen van mensen vaak erg vermakelijk. Immers gaat deze serie niet voor niets zo lang al mee.

Reacties (0)