Streamingtips #17 – Jachtseizoen, Shogun en Apples Never Fall

26 april 2024 3 Minuten 0 Reacties
Shogun disney

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Jachtseizoen (Amazon Prime Video)

Er is weer een nieuw seizoen van het vermakelijke spel Jachtseizoen. Hierin worden BN’ers in gevangenis-overalls gehesen en moeten ze weg zien te komen van Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns, oftewel de mannen van StukTV. Lukt het BN’ers om vier uur lang te vluchten voor de drie, door onder andere te liften? We genieten er al 3 seizoenen van, dus het vierde seizoen is meer dan welkom.

Dead Boy Detectives (Netflix)

De Dead Boy Detectives Agency is waar deze serie om draait: Edwin Payne en Charles Rowland zijn geesten, maar ze zijn op aarde gebleven om hun krachten in te zetten en het goede te doen. Je moet voor deze serie wel van paranormale dingen houden, want daar word je mee doodgegooid, maar uiteindelijk zit er wel een interessante, nieuwe kijk op het crimi-genre in. 

Apples Never Fall (SkyShowtime)

We hoopten al dat deze serie ook zijn opwachting zou maken in Nederland en dat doet het bij dezen. Het is een vermissingszaak, maar eigenlijk is het vooral een optekening van een rijkeluisgezin dat zo met al zijn eigen problemen komt. Zeker omdat hun hele leven altijd in het teken heeft gestaan van tennis. Overspel, omkoping, oplichting: het zit er allemaal in en het is een zeer toffe serie geworden met een indrukwekkende cast bestaande uit onder andere Brie Larson, Sam Neill en Jake Lacy.

Tiger (Disney+)

Tijgers zijn prachtige dieren, vooral als ze in het wild hun eigen ding doen. In de documentaire Tiger leren we meer over deze in India levende dieren. We volgen de tijgerin Ambar die haar welpjes probeert te leren hoe het leven werkt. Het is schattig, het is prachtig gefilmd en er komt ook veel spanning voorbij in de vorm van slangen, beren en andere natuurlijke vijanden.

Shogun (Disney+)

Shogun staat al even op Disney+, maar het is zo’n aanrader dat we hem toch nog even willen aanstippen, nu deze week de tiende en laatste aflevering is verschenen van het eerste seizoen. Shogun is een Japanse avonturen-dramaserie die is gebaseerd op de fantastische roman van James Clavell die gaat over een Lord die in een burgeroorlog merkt dat de Raad van Regenten zich tegen hem keren. Hij leert een Engelse loods kennen en die heeft informatie die het leven van deze Lord compleet kan veranderen.

Reacties (0)