Streamingtips #15 – Fallout, The Color Purple en meer

12 april 2024 3 Minuten 0 Reacties
Fallout Prime

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Heartbreak High (Netflix)

Het was vroeger al een Australische hitserie voor tieners en dat is het nu nog steeds. Maar wel in een nieuw jasje. De Australische Amerie blijkt op een soort bangalijst te staan en wordt meteen verketterd door de rest van school. Gelukkig zijn er wel een paar buitenbeentjes die in dezelfde positie zitten, waardoor ze er niet helemaal alleen voor staat. Seizoen 2 staat nu op Netflix.

Primal Survivor: Extreme African Safari (Disney+)

Je zal zelf hopelijk niet in een overlevingssituatie terechtkomen zoals Hazen Audel bewust op zoekt, maar het is wel heel leerzaam hoe hij het aanpakt In deze serie reist hij 800 kilometer door de wildernis en overleeft hij tussen de dieren en in de extreme hitte in Oost-Afrika. Iets wat de locals natuurlijk al jaren doen, dus hij kan zeker wat van ze leren.

The Greatest Hits (Disney+)

The Greatest Hits is een fijne film die je precies geeft wat je denkt: een liefdesverhaal tussen mensen die alles te maken heeft met muziek, herinneringen en hoe je soms alles om je heen even vergeet. Met acteurs David Corenswet, Lucy Boynton en regie door Ned Benson. Maar vooral met heel veel muziek. 

The Color Purple (HBO Max)

De remake van The Color Purple is een stuk gelikter en muzikaler dan de eerste variant. Het neemt je mee naar een wereld die enerzijds heel ver is van onze huidige wereld, maar anderzijds helaas niet op alle vlakken zo anders is. The Color Purple volgt meerdere vrouwen die allemaal hun eigen worstelingen hebben, maar waarbij huiselijk geweld een belangrijk thema is. En overspel, fantasie en dromen.

 

De Jacht op de Mocro-Maffia (Videoland)

Misdaadjournalist John van den Heuvel zit al bijna zijn hele carrière achter de Marokkaanse maffia aan. We hebben in de serie Mocro Maffia kunnen zien in live-action-vorm wat zich allemaal zou hebben voorgedaan, maar in deze reeks van Van Den Heuvel reconstrueert hij het en laat hij het bewijs zien van sommige van deze gruwelpraktijken. 

Fallout (Prime Video)

Op Prime Video is een serie te zien die enorm lang gehyped is: Fallout. De reeks is gebaseerd op een populaire gamefranchise en het is de makers goed gelukt om dezelfde toon uit die postapocalyptische wereld te hercreëren. In deze serie gaat het ook vooral om de wereld die zichzelf probeert op te rapen na een nucleaire oorlog in 2077. Met onder andere Ella Purnell, Aaron Moten en Walton Goggins. 

Reacties (0)