Streamingtips #14 – Wish, Ripley en Nummer achttien

05 april 2024 2 Minuten 0 Reacties
Disney Wish

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Wish (Disney+)

De nieuwe grote animatiefilm Wish van Disney staat nu op Disney+. Het vertelt over een moment waarop onze heldin een wens doet en een kracht krijgt in de vorm van een ster. Samen nemen ze het op tegen de wereld om te zorgen dat haar leefomgeving wordt gered. Een mooie les over moed en een beetje magie.

 

Ripley (Netflix)

Tom Ripley wordt ingehuurd om een zoon van een rijke man naar huis te brengen. Hij is niet ontvoerd: hij leeft een heerlijk leven in Italië. Ripley moet dat als oplichter wel voor elkaar kunnen krijgen, maar deze opdracht blijkt toch wat complexer in elkaar te zitten dan hij van tevoren had kunnen bedenken. Met Andrew Scott, Johnny Flynn en Dakota Fanning.

The Girls on the Bus (HBO Max)

We spelen een beetje vals, want deze serie bestaat inmiddels al uit 5 afleveringen, maar hij is ontzettend goed. Vier journalisten volgen de presidentsvoorverkiezingen en komen onderweg allemaal uitdagingen tegen. Exen, nieuwe romances, familieproblemen en dan ook nog gesteggel met hun journalistieke werk, de concurrentie en meer. Geweldige rollen van onder andere Natasha Behnam en Rose Jackson Smith.

Respect (Videoland)

Aretha Franklin was piepjong toen ze al als zangeres werd ontdekt in de kerk. In deze film volgen we hoe dit talent een van de grootste sterren werd van haar tijd. Een mooie optekening met een geweldige hoofdrol voor Jennifer Hudson, die een belangrijk verhaal verteld uit de Amerikaanse geschiedenis. Het is een lange film: 2 uur en 26 minuten maar liefst, maar hij blijft boeien tot het einde. Bovendien is het leuk om mee te gaan op die golf van succes van de jonge vrouw, al moet ze daar wel wat voor opgeven.

Nummer achttien (Prime Video)

Nummer achttien is een Nederlandse productie gemaakt door Guido van der Werve. Het vertelt het waargebeurde verhaal van een performance-kunstenaar die videokunstwerken maakt die het leven confronteren. Hij is daarnaast echter nog veel meer: muzikant, ultramarathonrenner en meer. Tot hij in een enorm heftig verkeersongeval terechtkomt en een maand in coma ligt…

Reacties (0)