Streamingtips #13 – Jumanji, The Principles of Pleasure en City Of Angels

25 maart 2022 2 Minuten 0 Reacties
Jumanji

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

On Body and Soul (HBO Max)

In het bijzondere, dramatische On Body and Soul volgen we Mária, een nogal timide vrouw die aan de slag gaat bij een slachthuis. Ze is bloedserieus over haar werk, houdt van regels en valt daarmee een beetje buiten de boot. Totdat haar baas Endre toenadering zoekt en de twee ontdekken dat ze dezelfde dromen hebben. Een prijswinnende, Hongaarse film die zeker het bekijken waard is.

City of Angels | City of Death (Disney+)

Het eerste seizoen City of Angels | City of Death is enorm populair. Deze docuserie over allerlei misdaadverhalen uit de jaren 70 en 80 biedt een interessant inzicht in hoe verschillende seriemoordenaars in Los Angeles te werk gingen. De documentairemakers spreken met de rechercheurs die de moordenaars destijds op de hielen zaten en dat is elke aflevering weer -zij het op een vreemde manier- genieten. 

Lizzo's Watch Out for the Big Grrrls (Amazon Prime Video)

Het is een wat vreemde week qua contentreleases, maar een opvallende release op Amazon Prime Video is die van zangeres Lizzo, bekend om haar attitude en haar curves. Ondanks vele goedbedoelde initiatieven is de wereld nog steeds een plek waar de slanke mens voorrang heeft. Lizzo baalt ervan. De artiest gaat daarom in Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls op zoek naar danseressen met een maatje meer voor haar wereldtour. Dat doet ze op een heel vrolijke, aanstekelijke manier.

Jumanji: Welcome to the Jungle (Videoland)

Het mag dan een vreemde week zijn qua releases, er is één release die zeker de moeite waard het. In de grappige reboot van Jumanji: Welcome to the Jungle stappen kinderen in een game, waarna ze allerlei typetjes worden en samen het avontuur aangaan. Met onder andere Kevin Hart, Dwayne Johnson en Karen Gillan, die op grappige wijze de verschillende karakters neerzetten, wat uitmondt in een enorm vermakelijke film.

The Principles of Pleasure (Netflix)

Netflix staat bekend om zijn interessante documentaires en creatief gemaakte educatieve programma’s zoals Explained. The Principles of Pleasure is ook zo’n soort programma, waarin moderne wetenschap zegeviert met als onderwerp seks en plezier. Wat is ‘pleasure’ eigenlijk? Daarop geven diverse wetenschappers antwoord in deze documentaire, waarin ook bepaalde mythes worden ontkracht. Erg leerzaam dus.

Reacties (0)