Streamingtips #9 – West Side Story, Picard en Superstore

04 maart 2022 3 Minuten 0 Reacties
22 Jump Street

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Awkwafina is Nora from Queens (Videoland)

De getalenteerde Awkwafina (bekend van Ocean’s Eight, The Farewell en Crazy Rich Asians) speelt in deze serie Nora Lin, een jonge vrouw die opgroeit in Queens. Ze wordt opgevoed door haar vader en oma en moet in New York City haar leven op de rails krijgen. Ze is wel wat oud om bij haar ouders te wonen, maar ze probeert er het beste van te maken. Dat gaat met een heleboel humor gepaard, vandaar dat we blij zijn dat deze Comedy central-serie nu verschijnt op Videoland om in één keer het hele seizoen te kunnen bingen.

21 Jump Street (Videoland)

21 Jump Street en opvolger 22 Jump Street staan allebei op Videoland en dat is feest. Deze heerlijke domme comedyreeks waarin Jonah Hill (The Wolf of Wall Street) en Channing Tatum (Magic Mike) de hoofdrollen spelen, zijn enorm vermakelijk. De twee mannen gaan bij de politie en gaan undercover op een school. Ze moeten enerzijds worstelen door weer bij hun ouders te wonen, en anderzijds door erbij te horen op school. Bovendien moet er ook nog een zaak rondom drugshandel worden opgelost, wat uiteraard niet geheel van een leien dakje gaat. 

Star Trek: Picard (Amazon Prime Video)

Het is een van de grote publiekstrekkers voor Amazon Prime Video: Picard. Deze Star Trek-serie vertelt een Star Trek-verhaal door de ogen van Jean-Luc Picard, de man die ooit aan het hoofd stond van Starfleets USS Enterprise. De rol wordt op geweldige wijze vertolkt door Patrick Stewart (X-Men). In deze serie, waarvan per deze week wekelijks een aflevering online komt van alweer het tweede seizoen, zien we hoe het twintig jaar na de film Nemesis verder gaat in zijn leven. Hij werkt niet meer, maar als een vrouw waarop werd geëxperimenteerd door de Romulanen bij hem aanklopt, dan komt hij voor een moeilijke beslissing te staan.

West Side Story (Disney+)

De grootste release van deze week is toch wel West Side Story, de remake van het originele liefdesverhaal door sterregisseur Steven Spielberg. Het is met 2 uur en 36 minuten een vrij lange zit, maar het helemaal waard. Niet voor niets heeft hij 7 oscarnominaties op zijn naam staan. Dit Romeo en Juliet-achtige verhaal over straatgangs van verschillende etnische achtergronden is niet alleen mooi vanwege de opbloeiende liefde, maar ook vanwege de geweldige zang en dans. Zelfs geschikt voor mensen die doorgaans niet zo van musicals houden.

Superstore (Netflix)

De serie Superstore op Netflix gaat alweer zijn zesde seizoen in. Het grappige verhaal over allerlei verschillende typen mensen die samenwerken in de Cloud 9-supermarkt (of nou ja, warenhuis), blijft leuk. Of het nu gaat om zwangere tieners, de wat uptight Amy of de goedgelovige baas Glenn, zeker na zoveel seizoenen zijn we van ze allemaal gaan houden. Het zesde seizoen is wel het laatste seizoen, dus geniet er vooral extra van.

Reacties (0)