Fabrikant van mediaspelers Zappiti stopt

09 oktober 2023 1 Minuut 2 Reacties
Zappiti

Zappiti is een beende naam in de av-wereld. Het merk brengt namelijk al 14 jaar mediaspelers op de markt, waar velen gebruik van maken. Na 14 jaar valt het doek echter voor het bedrijf.

Het Franse Zappiti is 14 jaar terug begonnen met het ontwikkelingen van software voor Dune HD mediaspelers maar bracht later ook verschillende eigen mediaspelers gebaseerd op Android op te markt. Deze week heeft het bedrijf laten weten de activiteiten te staken en dus alles op te doeken. De belangrijkste reden heeft – zoals vaker – te maken met de financiën.

Voor gebruikers van Zappiti mediaspelers heeft dit helaas ook gevolgen. Gebruikers kunnen een offline filmbibliotheek aanmaken en gebruiken wanneer de dienst beëindigd is. Zappiti’s videosoftware stopt dan echter waardoor gebruikers geen nieuwe films meer kunnen toevoegen aan hun collecties.

Toch is er een mogelijkheid dat gebruikers met de software kunnen blijven werken. Een aantal voormalige medewerkers van het bedrijf heeft namelijk aangegeven aan een app te werken waarmee gebruikers hun apparaat kunnen blijven gebruiken. De app wordt echter niet gratis en bestaande collecties kunnen niet overgezet worden.

Reacties (2)