Streamingtips #13 – Poor Things, The Expend4bles en meer

29 maart 2024 2 Minuten 0 Reacties
Poor Things

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Expend4bles (Netflix)

Het is luid, het is explosief en we zien er een heleboel sterren in rondparaderen. Denk aan Sylvester Stallone, Megan Fox, 50 Cent en Jason Statham. Na een lange week werken even lekker de hersens uit, Netflix aan en genieten van een over de top verhaal over terroristen die kernwapens willen stelen van een vrachtschip. Kunnen onze helden met grof geschut en oneliners zorgen dat de Derde Wereldoorlog wordt voorkomen?

Poor Things (Disney+)

Hij rolt nog maar net uit de bioscoop nadat hij bij de Oscars hoge ogen gooide: Poor Things. We waarschuwen je vast: deze 2 uur en 21 minuten durende film is niet voor iedereen. Het is een Frankenstein-achtig verhaal gemaakt door Yorgos Lanthimos waarin Emma Stone de hoofdrol van de weer tot leven gewekte Bella Baxter speelt. Ze is een bijzonder meisje dat een kinderlijke manier heeft om naar de wereld te kijken, waarop ze besluit om het avontuur aan te gaan met de gladde Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo). 

Madu (Disney+)

Hij is nog maar 12 jaar als hij zijn huis in Nigeria moet verlaten: Anthony Madu. Hij doet het echter met een goed doel: studeren aan een van de meest prestigieuze balletscholen ooit. Het is een prachtige documentaire over wat iemand kan drijven, wat iemand tot waanzin kan drijven, en hoe iemand zorgt  dat hij dat goed en wel doorstaat. Enorm indrukwekkend.

Just Mercy (HBO Max)

In Just Mercy volgen we de net begonnen advocaat Bryan Stevenson (Michael B. Jordan) en zijn strijd om gerechtigheid voor gevangenen in Alabama. Een bijzonder, waargebeurd verhaal over de advocaat zelf, maar ook de geruchtmakende zaak van Walter McMillian (Jamie Foxx) die een 18-jarig meisje zou hebben vermoord, maar zonder bewijs is veroordeeld. Daar klopt iets niet en het is aan Stevenson om de onderste steen boven water te halen.

Bon Bini: Bangkok Nights (Amazon Prime Video)

Weinig interessants op Videoland deze week, maar er is wel een Nederlandse productie te zien op een ander social medium: de populaire film Bon Bini: Bangkok Nights. Hierin is Jandino Asporaat verschillende typetjes, in een film waarin de ene absurde gebeurtenis na de andere volgt. In ieder geval gaat het over maffia, Bangkok en natuurlijk F.C. Kip.

Reacties (0)