PlayStation 4 en Xbox One zijn nog steeds prima te gebruiken

14 februari 2021 4 Minuten 0 Reacties
playstation-4-xbox-one

De PlayStation 4 en de Xbox One zijn inmiddels oude spelcomputers, maar je kunt ze nog steeds prima gebruiken voor een hoop dingen.

Mocht je thuis nog een PlayStation 4 (Pro) of Xbox One (X) hebben staan, doe ze dan niet meteen weg wanneer je een PlayStation 5 of Xbox Series X gescoord hebt. Of nou ja, het staat je natuurlijk helemaal vrij die oude meuk te verkopen wanneer je er echt niets mee doet (zodat je meer games kunt kopen voor de nieuwe generatie spelcomputers); maar wie bewaart, die heeft wat. Je kunt de oudere spelcomputers namelijk nog prima gebruiken voor andere of juist dezelfde doeleinden. In dit artikel bespreken we de belangrijkste mogelijkheden die er zijn.

PlayStation 5 varianten
Lees ook

PlayStation 5 en backward compatibility: dit wil je weten

Gebruik hem in een andere kamer

Je kunt de oude PlayStation 4 of Xbox One in een andere kamer gebruiken. Bijvoorbeeld de slaapkamer, op de kamer van een kind of een gameroom (misschien is dit wel het begin van een nieuwe gameroom). Zo krijg je op de plek waar je hem hebt staan, toegang tot alles wat het systeem te bieden heeft. Zet je hem op de slaapkamer, dan kun je prima een film opzetten. En als je ruimte hebt voor een gameroom, dan heb je ook de ruimte om jezelf even terug te trekken uit de woonkamer. In alle rust kunnen gamen is heel wat waard.

Gebruik hem voor multiplayer

Online gamen met je vrienden is superchill natuurlijk. Maar sommige games komen pas echt tot hun recht wanneer je in dezelfde kamer, dezelfde game aan het spelen bent. Dat kan een couch co-op game zijn (waarbij je dus naast elkaar op de bank zit en op hetzelfde scherm speelt) of een hybride vorm van offline en online gamen. Pak je oude console erbij, sluit nog een scherm aan en speel een online coöperatief spel dat ook speelbaar is op de Xbox Series X en PlayStation 5. Dat is het fijne aan backward compatiblity; je oude games blijven speelbaar.

Neem een abonnement

Met abonnementen als Xbox Game Pass (en in het verlengende daarvan: Game Pass Ultimate) en PlayStation Now, is het voor jongere broertjes en zusjes mogelijk nog lang met de oudere hardware te doen. Beide abonnementen bieden toegang tot een groot scala aan games, die uitgebracht zijn op Xbox, Xbox 360 en Xbox One (wanneer je voor Game Pass gaat) of PlayStation 2, PlayStation 3 en PlayStation 4 (wanneer je voor PlayStation Now gaat). Je zet je oude console neer, sluit een abonnement af en kunt gewoon spelen wat de diensten aan te bieden hebben.

Maak er een gameserver van

De nieuwe generatie spelcomputers hebben niet heel veel ruimte op hun ssd’s staan. Natuurlijk kun je een harde schijf aansluiten en daardoor toegang verkrijgen tot meer games, maar dat kan ook zonde van je ruimte zijn wanneer er weinig ruimte beschikbaar is. Zeker wanneer je van plan bent om van de Remote Play-functie gebruik te maken. Daarmee speel je je Xbox One- of PlayStation 4-titels op ondersteunde apparaten, zoals een smartphone, tablet of pc. Door je oude consoles vol te gooien met je favoriete games, kun je overal in huis spelen waar je zin in hebt.

Zo stel je Remote Play voor Xbox One in | Zo stel je Remote Play voor PlayStation 4 in

Gebruik hem als entertainmentcentrum

De Xbox One en PlayStation 4 zijn ook prima mediacentra. Voor beide platformen kun je heel veel streamingapps downloaden, zoals Netflix, YouTube, Disney+, Amazon Prime Video, Spotify, Plex en nog veel meer. Zo krijg je in een handomdraai toegang tot alles wat al die diensten te bieden hebben. In bijna alle gevallen heb je wel een abonnement nodig. Dus kun je ook overwegen te investeren in fysieke discs voor films, series en documentaires. Beide consoles spelen namelijk blu-ray discs en dvd’s af. De Xbox One ondersteunt zelfs de cd nog.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over Xbox- en PlayStation-spelcomputers of aanverwante zaken? Neem dan onze secties met tips en adviezen eens door. Daar lees je bijvoorbeeld welke games je het beste kunt spelen, hoe je een tv uitkiest voor je nieuwe consoles en vind je meer over Nintendo Switch en Google Stadia. Daarnaast plaatsen we dagelijks veel nieuws op onze Entertainmentsectie en verschijnen er ook meer reviews. Mocht je nog een prangende vraag hebben, stel die dan vooral in onze vraagbak. Daar kan iemand je ongetwijfeld met je probleem helpen.

Reacties (0)