xCloud-streaming komt in september naar Xbox Game Pass Ultimate

17 juli 2020 2 Minuten 1 Reacties
project-xcloud

Als je het game-abonnement Xbox Game Pass Ultimate gebruikt, dan heb je geluk. Streamingdienst xCloud wordt er namelijk aan toegevoegd.

Als je gebruikmaakt van het game-abonnement Xbox Game Pass Ultimate dan heb je geluk, want het wordt vanaf september voorzien van iets extra’s. Microsofts streamingdienst xCloud wordt er namelijk aan toegevoegd. Een belangrijke stap, want het betekent dat je games kunt streamen zonder ze te hoeven downloaden. Dat streamen wordt, gezien de huidige netwerkontwikkelingen, gezien als de toekomst van gaming.

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass is het abonnement dat Xbox- of pc-gamers toegang geeft tot een hele bibliotheek aan games. Na het innen van het vaste maandbedrag kunnen gamers die games de hele maand downloaden en spelen. Vaak kan dat langer, maar er zijn ook spellen die soms uit de dienst verdwijnen. Gelukkig komen er ook vaak games bij, waaronder zelfs gloednieuwe games. Alle Xbox Game Studios-spellen schijnen bijvoorbeeld bij launch meteen op Xbox Game Pass te verschijnen.

Er is ook nog een luxere versie van het Xbox Game Pass-abonnement, namelijk Ultimate. Hiermee kunnen gamers zowel de console-versie als de pc-versie van de dienst gebruiken. Er zit qua bibliotheek namelijk wel wat verschil tussen de twee. Xbox Live Gold is ook deel van het Xbox Game Pass Premium-abonnement. Dit is nodig om consoletitels online te spelen.

Veel termen, maar daar komt er dus nog eentje bij: xCloud. Project xCloud is het in ontwikkeling zijnde streamingplatform van Microsoft. Hierdoor hoeven gamers niet meer spellen te downloaden voordat ze kunnen spelen, maar kunnen ze direct spelen via hun internetverbinding. Die maakt namelijk contact met een server waarop de game staat geïnstalleerd.

xCloud live in september

Xbox-topman Phil Spencer heeft nu onthuld dat xCloud vanaf september deel uitmaakt van Game Pass Ultimate. Er wordt hiervoor bovendien geen extra abonnementsgeld gevraagd: dit wordt onderdeel van in ieder geval Xbox Game Pass Ultimate. Xbox Game Pass Ultimate kost 12,99 euro per maand. Het gewone Xbox Game Pass-abonnement kost 9,99 euro per maand. In totaal zijn de twee diensten al goed voor meer dan 10 miljoen leden.

Er zijn straks meer dan 100 Game Pass-spellen via xCloud te streamen, al is het naast Halo Infinite nog onduidelijk om welke spellen dit gaat. Het is overigens niet zo dat xCloud alleen werkt met pc of Xbox-consoles: er wordt nu volop getest op Android-telefoons om te zorgen dat je diezelfde game-ervaring ook naar de smartphone kunt halen. Op welke andere platformen xCloud nog meer beschikbaar moet worden, bijvoorbeeld de browser, dat is nog onbekend.

Er is een speciale controller ontwikkeld voor xCloud. Deze komt -blijkbaar niet geheel toevallig- uit in september.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Dennis

Dennis
17 juli 2020 om 12:01

Het was al een mooie dienst voor weinig geld, maar nu wordt het helemaal een mooie dienst. Ik ben er erg blij mee. Kijk zeker uit naar xCloud gaming. Hopelijk komt dan ook snel de IOS app uit. Schijnt dat Apple dit tegen houd, vanwege bepaalde regels die dan worden geschonden. Zal nog wel goed komen denk ik.

Inloggen