Hoe kun je Formule 1 kijken in de beste kwaliteit?

15 april 2021 5 Minuten 3 Reacties
Formule 1

Het nieuwe Formule 1-seizoen is begonnen en het lijkt dit jaar een spannende strijd te worden tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Is de Red Bull eindelijk snel genoeg om het Mercedes lastig te gaan maken? Natuurlijk wil je Formule 1 het liefst kijken in de beste kwaliteit. Welke opties heb je allemaal?

Formule 1 kijken in 4k via Ziggo

In Nederland kijk je Formule 1 via het gratis kanaal van Ziggo Sport. Hier heb je echter wel een Ziggo-abonnement voor nodig. De zender wordt niet standaard aangeboden via andere providers. Via een Ziggo-abonnement heb je dus gratis toegang tot de vrije trainingen, kwalificaties de race en het praatprogramma Formule 1 Café. Wanneer je beschikt over de Mediabox Next (4K) in combinatie met een 4k-televisie, dan kun je via Ziggo zelfs de Formule 1 in een 4k-resolutie bekijken. Dit werd in februari bekendgemaakt en is direct tijdens de eerste race van het seizoen ingegaan. Op deze manier kijk je deze spectaculaire racesport in de beste kwaliteit op Ziggo Sport. Deze zender vind je standaard op kanaal 14. Zonder de Mediabox Next kun je uiteraard ook naar de F1 kijken. Heb je een ouder model settopbox in huis, dan kijk je gewoon in een normale hd-resolutie via Ziggo.

Ziggo Sport Totaal sportpakket

Zit je bij een andere provider dan Ziggo? Dan kun je een abonnement nemen op Ziggo Sport Totaal, bijvoorbeeld via KPN. Dit extra zenderpakket komt met alle zes Ziggo Sport-kanalen en dus kun je ook Formule 1 kijken. Ook kun je genieten van voetbal uit La Liga, de Premier League en de Serie A, basketbal uit de NBA en golfwedstrijden uit de Amerikaanse en Europese tour. Ziggo Sport Totaal komt met de zenders Ziggo Sport Select, Voetbal, Golf, Racing, Docu en Tennis. Ziggo Sport Select toont de Formule 1-wedstrijden. Dit extra zenderpakket kost je 14,99 euro bij KPN en 15 euro bij T-Mobile.

F1 TV Pro

Heb je geen Ziggo en wil je geen extra zenderpakket aanschaffen om Formule 1 te kijken? De Formule 1 heeft een eigen streamingdienst met de naam F1 TV Pro. Deze streamingdienst laat je niet alleen de races zien, maar je kunt ook zelf allerlei camerastandpunten kiezen. Wil je de hele race vanuit de cockpit van Max Verstappen volgen? Dat kan. Ook heb   je toegang tot telemetrie en de boordradio’s. Het verscheen in 2018 in een versie met erg weinig functies, maar de dienst is sinds die tijd flink verbeterd. Zo is er nu een app voor iOS en Android, worden de streams in 1080p met 50 frames per seconde weergegeven en kun je tot slot de streams op je televisie weergeven dankzij Google Chromecast of Apple Airplay. Naast de hele Grand Prix krijg je ook toegang tot livestreams van de Formule 2, Formule 3 en Porsche Supercup. Ook kun je alle herhalingen bekijken, exclusieve documentaires en meer dan 650 historische races.

Uiteraard is F1 TV Pro niet gratis, maar wel als je bij Ziggo het Sport Totaal zenderpakket hebt. Hier krijg je ook gratis een abonnement op deze streamingdienst bij. Heb je geen Ziggo Sport Totaal? Dan kun je kiezen voor een jaarlijks of maandelijks abonnement van respectievelijk 64,99 of 7,99 euro. Naast F1 TV Pro is er ook een F1 TV Access-streamingdienst. Hier kijk je geen live races, maar wel alle herhalingen, de historische races en de documentaires. Een abonnement hierop kost 26,99 euro per jaar of 2,99 euro per maand. Kijk op de website van F1 TV Pro voor meer informatie en het afsluiten van een abonnement.

Formule 1 kijken op buitenlandse zenders

Hoe kijk je Formule 1 zonder Ziggo, het Ziggo Sport Totaalpakket of F1 TV Pro? Dat blijkt behoorlijk lastig te zijn. Je zou via familie of vrienden met een Ziggo-abonnement via de Ziggo Go-app kunnen kijken, maar dat is niet helemaal op legale wijze. Om over illegale streams nog maar te zwijgen. Vroeger konden we kijken via de Engelse BBC of het Duitse RTL. Helaas hebben deze zenders de rechten niet meer. In het Verenigd Koninkrijk kijkt men via Sky en ook in Duitsland is het niet meer op een openbaar kanaal te bekijken. Ook daar worden de races uitgezonden via Sky Sport. Of althans, de meeste races dan. Het Duitse RTL heeft namelijk de rechten voor vier races dit jaar. Van het volledige seizoen kun je vier Grand Prix-weekenden bekijken op het openbare Duitse RTL. Welke races dit zijn is op het moment van schrijven echter nog niet bekend.

Formule 1 kijken in de beste kwaliteit

Je kijkt de Formule 1 in de beste kwaliteit bij Ziggo in combinatie met de Mediabox Next. Dan heb je de beschikking over de 4k-resolutie waarin de races worden uitgezonden. Bij andere providers kun je het Ziggo Sport Totaalpakket nemen om toch naar deze racesport te kijken. Wil je dit niet? Dan kun je met de eigen streamingdienst van de Formule 1 ook uitstekend uit de voeten. Voor de liefhebbers raden we ook de serie Drive to Survive op Netflix aan. Inmiddels zijn we aangekomen bij seizoen 3. Je volgt de Formule 1 in deze serie gedurende de afgelopen drie seizoenen achter de schermen. We gaan binnenkort eens uitgebreid duiken in de F1 TV Pro-streamingdienst in een apart artikel op fwd.nl.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Yves

Yves
16 april 2021 om 14:08

Je kan ook kijken via de Franstalige kanaal Tipik (voorheen La Deux) van Belgische zender RTBF, als je deze kan ontvangen tenminste. Het kanaal is ook te bekijken via hun internetplatform Auvio. De commentator weet veel interessante info mee te geven en lijkt haast zelf mee achter het stuur te zitten.

Inloggen
frans callebaut

frans callebaut
16 april 2021 om 15:31

kan het ook met telenet in belgie ? zo ja, hoe ?

Inloggen
Andy

Andy
17 april 2021 om 11:13

Dit kan inderdaad met telenet mits de betaaloptie “Play Sports” aan te schaffen (19.95€ per maand). Proximus biedt dit niet aan (toch geen Formule 1). Ik kijk ook meestal naar Tipik, is wel in het Frans maar de presentator Gaëtan Vigneron is een echte kenner en leeft enorm mee met de races.

Inloggen