Formule 1 dit jaar in 4K Ultra HD te bekijken bij Ziggo

24 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
Formule 1

Goed nieuws voor Ziggo-abonnees die fan zijn van Formule 1. De koningsklasse van de autosport is dit jaar in volledige 4K Ultra HD-resolutie via de provider te bekijken.

Ziggo laat vandaag weten dat het komende Formule 1-seizoen, dat van 2021, uitgezonden zal worden in de 4K Ultra HD-resolutie. Er is echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet je beschikken over de Mediabox Next-settopbox om de de races in de hogere resolutie te ontvangen én moet je een internetverbinding van Ziggo hebben.

Vanaf de eerste race op 26 maart worden alle vrije trainingen, kwalificaties en volledige wedstrijden in 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixels) uitgezonden. De uitzendingen zijn alleen te bekijken via het kanaal Ziggo Sport. Vanzelfsprekend kun je alleen van de 4K-resolutie profiteren als je televisie deze resolutie ook kan weergeven.

Ziggo biedt klanten gemakkelijk toegang tot exclusieve content waarbij de beste kijkervaring voorop staat. Formule 1 en Ziggo zijn al jaren onlosmakelijk verbonden. In een raceweekend maken de details het verschil. Dat geldt ook voor beeld. We brengen de kijkervaring van fans nu naar een hoger niveau door de hoogst mogelijke beeldkwaliteit te introduceren.

Opvallend is dat Ziggo een eigen internetverbinding vereist maar waarschijnlijk worden de 4K-beelden niet via DVB-C verzonden maar via IPTV. De beelden worden dus via de internetverbinding verstuurd. Hetzelfde gebeurt al voor het kanaal Love Nature, het enige 4K-kanaal dat Ziggo momenteel aanbiedt. Naast Formule 1 en Love Nature worden ook films en series in 4K aangeboden. Hoewel nog niet alle films, series en programma’s in 4K-beeldkwaliteit worden gemaakt, groeit in 2021 het aanbod van huurfilms, tv-zenders, films en series in 4K volgens het bedrijf flink. Op de Mediabox Next is het meest actuele aanbod te vinden. Via Ziggo Movies & Series (XL) stream je diverse films en series in 4K, waaronder de serie The Handmaid’s Tale.

Bron Ziggo

Reacties (0)