F1 TV krijgt Android TV-app, AirPlay en Chromecast

09 maart 2021 1 Minuut 1 Reacties
F1 TV

Het Formule 1-seizoen van 2021 staat op het punt van beginnen en voor gebruikers van de F1 TV streamingdienst is er goed nieuws. De dienst krijgt namelijk een flinke upgrade. Zo komen er apps voor verschillende platformen, kun je in 1080p met 50fps streamen en is er ondersteuning voor Chromecast en AirPlay ingebouwd.

Via de eigen website meldt de Formula 1-organisatie dat de F1 TV streamingdienst flink verbeterd wordt de komende tijd. De upgrades worden stap voor stap uitgerold, wat betekent dat ze in de eerste helft van 2021 binnen de apps voor de Amazon Fire Tablet, iOS en Android beschikbaar zijn.

The new version is available on F1TV.com today, March 8, and upgrades will be rolled out on iOS, Android, Amazon Fire tablet devices and Roku in the first half of the season. F1 TV for Apple TV, Android TV devices and Amazon Fire TV are currently in development and will also be launched later this year

Een technische verbetering is de mogelijkheid om streams in 1080p met 50 frames per seconden weer te geven. Voorheen was dit maximaal 25 fps. Ook wordt het mogelijk om streams op je televisie weer te geven, via Google Chromecast of Apple AirPlay. Tot slot brengt F1 TV binnenkort ook een dedicated app uit voor Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV. Een exacte lanceerdatum hiervoor is nog niet bekendgemaakt. Ook de gebruikersinterface is volgens de organisatie verbeterd. Zo moet het mogelijk worden om alle streams van alle camera’s te pauzeren en terug te spoelen.

Om van F1 TV gebruik te maken heb je een F1 TV pro of F1 TV Access abonnement nodig. Alleen het Pro-abonnement biedt de mogelijkheid de races live te bekijken en zelf de camera te kiezen. Het Access-abonnement geeft toegang tot archiefmateriaal, documentaires en herhalingen van races.

Reacties (1)