Google Stadia komt eindelijk naar iOS, maar niet via de App Store

20 november 2020 2 Minuten 0 Reacties
google-stadia-verzameling

Google heeft laten weten dat gamestreamingdienst Google Stadia naar iOS komt, maar niet in de vorm van een app in de App Store.

Google Stadia naar iOS

In plaats daarvan wordt Google Stadia straks aangeboden als webapplicatie, zoals dat ook gaat bij Nvidia en Microsoft. De zoekmachinegigant laat weten al een tijdje te werken aan de progressieve webapp, die werkt in de Safari-browser van Apple. Microsoft is hetzelfde van plan; xCloud komt op die manier volgend jaar naar iOS. Google wil Microsoft nu echter te snel af zijn en wil in de komende weken een versie uitbrengen die door iedereen getest kan worden.

Google, Microsoft en Nvidia moeten zich op dit soort praktijken berusten, omdat Apple de regels met betrekking tot het streamen van videogames onnodig ingewikkeld maakt. De beperkingen waren al, na heel wat kritiek, wat losser gemaakt, maar nog steeds zijn er regels die eigenlijk voorkomen dat andere bedrijven een goede service op kunnen zetten. Zo moet elke game een eigen pagina krijgen binnen de App Store, moet elk spel apart beoordeeld worden en moet elk spel apart gekocht kunnen worden door de consument.

De iOS-aankondiging valt samen met het éénjarige bestaan van Google Stadia. Het bedrijf maakt daarom van de gelegenheid gebruik ook andere dingen aan te kondigen, zoals het feit dat er binnenkort meer free-to-play games naar het platform komen. Eerder werd al gepresenteerd dat Destiny 2 volledig gratis te spelen is via Stadia. Iedereen met een Google-account kan die game spelen op Stadia, je hoeft daar geen tien euro per maand voor te betalen.

Advertentie

Daarnaast is nu duidelijk dat State Share in januari gelanceerd wordt, samen met Hitman 3. Met State Share kunnen bijvoorbeeld streamers het exacte punt binnen de game delen met andere mensen, zodat iedereen vanaf hetzelfde punt kan spelen.

Het is niet duidelijk hoeveel mensen momenteel een abonnement hebben op Google Stadia. Wel heeft Google andere cijfers naar buiten gebracht. Zo zijn er de afgelopen twaalf maanden tachtig games gelanceerd op het platform. Voor het einde van het jaar moet de teller op 135 staan. Ook is het zo dat er meer dan honderd nieuwe functies zijn toegevoegd in het afgelopen jaar. Zo werd delen voor het gezin onlangs nog geïntroduceerd.

Reacties (0)