Nvidia Geforce Now beschikbaar als webapplicatie voor iOS

19 november 2020 2 Minuten 0 Reacties
nvidia-geforce-now-ios

Bezitters van een iOS-apparaat kunnen vanaf nu meedoen met de bèta van Nvidia Geforce Now, een populaire gamestreamingdienst.

Nvidia Geforce Now-leden kunnen aan de slag met iOS 14.2 of iPadOS 14.2 door naar https://play.geforcenow.com/ te gaan vanaf hun iPhone of iPad. Ben je nog geen lid? Geen probleem, dan kun je je alsnog aanmelden voor een Founders-abonnement of een gratis lidmaatschap. Het abonnement kost 5,49 euro per maand of 27,95 euro per jaar. Op de website van de fabrikant lees je daar meer over. De Geforce Now iOS Safari-bèta, zoals de volledige naam luidt, is beschikbaar in Noord-Amerika en Europa.

Samen met het team van Epic Games werkt Nvidia aan een toegankelijke versie van de game Fortnite, zodat je die weer op iOS kunt spelen. Dat kan sinds kort niet meer, aangezien Epic Games en Apple nog steeds met elkaar in de clinch liggen. Je kunt het spel dus binnenkort wederom op je iPhone spelen. Niet in de vorm van een losse app, maar gewoon via je browser (in het persbericht wordt nadrukkelijk de Safari-browser genoemd). Geforce Now op de iOS-versie van Safari vereist een gamepad. Dus games met alleen toetsenbord en muis zijn niet beschikbaar vanwege platformbeperkingen.

In een onlangs gepubliceerde blog geeft Nvidia nog veel meer informatie over veranderingen.

  • Verbeteringen in de kwaliteit van de dienstverlening worden nu doorgevoerd en zullen in de loop van de tijd verder worden uitgerold.
  • Recente lanceringen van Geforce Now-games waren onder meer Watch Dogs: Legion met RTX, Among Us en Assassin’s Creed Valhalla. Cyberpunk 2077 komt binnenkort en zal ook RTX bevatten.
  • Binnenkort voegen het bedrijf ook ondersteuning voor GOG toe. Er is vooralsnog geen exacte releasedatum.
  • De browsergebaseerde webRTC-ervaring van Chrome zal volgend jaar in het eerste kwartaal naar meer platforms worden uitgebreid.

Ten slotte brengt Nvidia deze week ook een nieuwe batch Game Ready-games uit op Geforce Now. Daarvoor check je de gamespagina, waar je een volledige lijst met spellen vindt die je middels de gamestreamingdienst kunt spelen. Deze week brengt zeven games naar de Geforce Now-bibliotheek, inclusief de recente lancering van Bridge Constructor: The Walking Dead op de Epic Games Store en Steam.

Reacties (0)