Google Stadia laat je nu ook je games delen met familieleden

06 november 2020 2 Minuten 0 Reacties
google-stadia-verzameling

Google heeft laten weten dat je Google Stadia-abonnement ook valt onder het principe van content delen met familieleden.

Games delen met Google Stadia

Google Stadia is nu bijna een jaar oud en in het afgelopen jaar is er een hoop veranderd. De gamestreamingdienst is nog altijd niet wat Google ooit voor ogen had, en ons al heeft laten zien, maar stapje voor stapje komen we daar wel aan. Denk dan bijvoorbeeld aan de uitgerolde Google Assistent-ondersteuning of de optie Crowd Choice, waarmee streamers kijkers kunnen laten meebeslissen over te maken keuzes. Nu is er wederom een functie gearriveerd waar veel abonnees al maanden reikhalzend naar uitkijken: de optie games te delen met familieleden.

Met een Google-account is het mogelijk een familiegroep aan te maken. Mensen binnen die groep kunnen dan gekochte content delen, zodat kinderen niet alsnog een film hoeven te kijken wanneer ouders dat al gedaan hebben, bijvoorbeeld. Dit geldt voortaan dus ook voor de games die je aanschaft op Google Stadia. Het uitrollen is nog maar net begonnen, dus het kan even duren voordat die functie bij jou arriveert. Je kunt dit zelf checken door naar de website van Stadia te gaan, daar in te loggen met je Google-profiel en de optie Gezin te kiezen onder Instellingen.

Als je de optie kunt activeren, dan krijg je het onderstaande scherm te zien.

Om hiervan gebruik te maken, heb je uiteraard een gezinsgroep nodig. Die kun je aanmaken onder je Google-accountinstellingen. Ook moet je een betaalmethode toevoegen waar iedereen gebruik van kan maken. Google heeft daar bewust voor gekozen, zodat je alleen een account deelt met de mensen die je vertrouwt en dit niet zomaar met een groep onbekende mensen zou doen.

Je kunt ervoor kiezen om je complete bibliotheek, inclusief extra content, te delen met je gezin, maar je kunt ook een specifieke selectie maken. Je kunt zelfs Pro-games delen met Google-accounts die geen Google Stadia Pro-abonnement hebben. Helaas is het wel zo dat slechts één lid van het gezin per keer een game kan spelen. Wil je dus samen online spelen, dan moet je per account de game gekocht hebben.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)