Microsoft brengt xCloud via het web uiteindelijk naar iOS

09 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
microsoft-xcloud-game-pass

Microsoft heeft bekendgemaakt dat xCloud, de gamestreamingdienst die inmiddels onderdeel is van Game Pass Ultimate, onderweg is naar iOS.

xCloud van Microsoft onderweg naar iOS

De gamestreamingdienst van Microsoft – voorheen bekend als xCloud, maar nu als Game Pass Ultimate, kan niet in dezelfde vorm uitgebracht worden als op Android. Dat komt vanwege beperkingen die Apple opgelegd heeft. Daarom kijkt het bedrijf uit Redmond nu naar andere mogelijkheden, zoals een oplossing via een browser. Dat laten bronnen aan Business Insider weten. Het bedrijf werkt nu aan een webversie van xCloud, die werkt op iOS- en iPadOS-apparaten. Ook wordt er nog steeds gewerkt aan een app die uiteindelijk, hopelijk ooit, uitgebracht kan worden op beide platformen.

De plannen zijn tijdens een interne meeting bekendgemaakt, waar Xbox-baas Phil Spencer opmerkingen gemaakt heeft als: “We absolutely will end up on iOS”.

Op Android is het reeds mogelijk Xbox-games te streamen, maar op iOS helaas nog niet. Apple blokkeert dergelijke praktijken, tot grote ergenis van bedrijven als Microsoft, Google en straks ook Amazon. Wel heeft Apple onlangs een soort hand uitgereikt waarmee het wilde laten zien dat gamestreamingdienst toch welkom zijn op iOS, maar bedrijven moeten dan wel weer door een aantal hoepels springen om het allemaal voor elkaar te krijgen. Zo moet elk spel dat aangeboden wordt ook los te koop zijn en een eigen App Store-pagina hebben — maar dat is dan weer net niet de bedoeling met een gamestreamingdienst.

En bovendien: als gamestreamingdiensten dat op deze manier moeten aanpakken, waarom hoeven Netflix en Spotify dan hun complete catalogus los aanbieden? Er wordt dus gemeten met twee maten en dat is behoorlijk irritant voor iedereen die hier iets mee te maken heeft. Dit is dan ook niet wat Microsoft als oplossing ziet, waardoor iOS- en iPadOS-gebruikers het voorlopig zonder xCloud moeten doen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)