Streamz en Disney+: België heeft er twee streamingdiensten bij

15 september 2020 2 Minuten 1 Reacties
the-mandalorian-disney-plus

België heeft er twee streamingdiensten bij. Eentje is de wereld wel bekend: Disney+, maar de ander is een België-only streamingdienst genaamd Streamz.

Het is Disney gelukt om nog voor het tweede seizoen van het populaire The Mandalorian zijn streamingdienst naar meer landen uit te rollen. Zo is Disney+ nu beschikbaar in België, waar eerder deze week in Vlaanderen ook de nieuwe streamingdienst Streamz live is gegaan.

Disney+ in België

Disney+ is ongeveer een jaar nadat de dienst live ging in Nederland neergestreken in België. Hierdoor kunnen Belgen nu het zeer populaire Star Wars-spektakel The Mandalorian kijken en hebben ze toegang tot het gros van de Marvel- en Star Wars-films, plus een grote bibliotheek met Disney-klassiekers en animatiefilms van Pixar. De streamingdienst biedt daarnaast content van het pas overgenomen 20th Century Fox, waaronder The Simpsons, en natuurseries en avonturendocu’s van National Geographic.

De streamingdienst is naast België nu ook een feit in Portugal, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland, IJsland en Luxemburg. Inmiddels heeft Disney meer dan 60 miljoen betalende abonnees. Disney+ kan worden gekeken op iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV, Android-telefoons, Android-TV’s, Chromecast, Amazon-apparaten, diverse gameconsoles en in de browser. De streamingdienst van the Mouse House kost 6,99 euro in België (en 69,99 euro voor een jaar).

Disney+ heeft er deze week ook meteen een concurrent bij, want in Vlaanderen verscheen maandag Streamz. Het gaat om een verzamelstreamdienst van DPG Media en Telenet, onder andere bekend van de Belgische zender VTM en SBS Belgium. Daarnaast staan ook VRT-series op Streamz én content van het populaire HBO (Game of Thrones, Chernobyl).

Streamz in Vlaanderen

Streamz wordt aangevuld met meer internationale films en series. Zo ontstaat een wat vollere dienst die uiteindelijk 11,95 euro per maand kost. Je kunt hiermee op 4 schermen tegelijk kijken. Op Streamz kun je onder andere kijken naar De Bende van Jan de Lichte, Black-Out, Baantjer het Begin en A Deadly Union. Mocht je echter als Nederlander interesse hebben in deze series, dan wordt het lastig.

Streamz is alleen verkrijgbaar voor inwoners van België. De streamingdienst heeft qua content wel wat overeenkomsten met Videoland.

Benieuwd of Disney+ iets voor je is? In dit artikel aan we dieper in op de streamingdienst, die recent is voorzien van onder andere de musical Hamilton en het visuele album Black is King van Beyonce.

Reacties (1)