Disney+ de moeite waard? Dit kun je de komende tijd verwachten

08 april 2020 6 Minuten 1 Reacties
disney-plus-nederland-test-4

Nederland mocht in 2019 Disney+ 2 maanden uitproberen. Inmiddels kost het abonnement 6,99 euro per maand. Is het de moeite het aan te houden?

Het was een klein cadeautje van Disney dat we in Nederland twee maanden de tijd kregen om Disney+ uit te proberen. Nog voor de dienst ook maar ergens live was, konden we al Disney-klassiekers, Pixar-animatiefilms en van alles van Marvel, Star Wars en National Geographic bekijken. Inmiddels kost het abonnement 6,99 euro per maand. Is het de moeite het aan te houden?

Disney+

In die testperiode van september tot half november 2019 kregen we een voorproefje op de streamingdienst, maar dat was niet helemaal een goede representatie van wat Disney+ precies is, en wat het kan zijn. Twee maanden hadden we te maken met statische content en er werden geen nieuwe films en series aan toegevoegd. Inmiddels weten we beter: de Star Wars-spin-off-serie The Mandalorian was een groot succes. Dat het eerste seizoen niet, zoals op Netflix, in één keer online wordt gezet, dat leek het publiek niet te deren. Er werden viewingparties (kijkfeestjes) georganiseerd waarbij mensen samenkwamen om elke week de nieuwe aflevering te kijken.

Inmiddels ziet de wereld er tijdelijk anders uit, maar blijven er nieuwe afleveringen van series op Disney+ verschijnen. Disney zet niet vaak in één keer een heel seizoen online, zeker niet van een Disney+ Original. Dat doet het met een heel helder doel: zorgen dat mensen een reden hebben om steeds weer terug te komen. Zo houden mensen maand na maand hun abonnement aan. Door steeds weer nieuwe content te blijven toevoegen, blijven mensen terugkomen. Is dat echt nodig? Is het niet slimmer om over een paar maanden weer eventjes Disney+ te nemen?

Star Wars: The Clone Wars

Op dit moment zijn de lopende series op Disney+ de animatieserie Star Wars: The Clone Wars, de creatieve spelshow Shop Class, kookprogramma The Chef Show, de realityreeks Disney’s Family Sundays de documentairereeks One Day at Disney en de trouwserie Disney’s Fairy Tale Weddings. Behalve The Clone Wars zijn het series die best vermakelijk kunnen zijn, maar het zijn geen hits. Er komt dit jaar nog wel een Star Wars-spelshow waarin kinderen opdrachten moeten uitvoeren, genaamd Jedi Temple Challenge. Echter, de series over Obi-Wan Kenobi en Cassian Andor halen dit jaar niet. Als je enorm Marvel-fan bent, zal 2021 een beter jaar voor je zijn op Disney+. Dan komen namelijk WandaVision, Loki, What If en Hawkeye uit.

Voor de spannende releases van dit jaar moeten we echt meer naar het najaar kijken. In de herfst komt het tweede seizoen van het populaire The Mandalorian uit, evenals het eerste seizoen van The Falcon and the Winter Soldier. Er is veel in ontwikkeling voor de streamingdienst: Cinema Relics, Ink & Paint, Marvel’s Storyboards, (Re)Connect, Rogue Trip, Earthkeepers, The Big Fib, The Maze, Earthkeepers, Mighty Ducks, Gaston & LeFou, Turner & Hooch en Big Shot bijvoorbeeld. Wanneer deze series verschijnen, is echter nog onbekend. Het releaseschema voor Disney+ ziet er nu dan ook nog erg leeg uit voor de komende maanden. Hier en daar een film, zoals deze maand de filmreeksen Night at the Museum en Diary of a Whimpy Kid, en een nieuw seizoen The Incredible Dr. Pol. Veel eigen content is er echter niet.

Een valse start voor de streamingdienst

Het is lastig dat Disney+ over het algemeen het plan had om juist vrij kort na bioscooprelease films op de streamingdienst te zetten. Want, nu blijkt dat alle grote bioscoopreleases worden uitgesteld, zoals Mulan en Black Widow. Hierdoor schuiven die releases op Disney+ ook allemaal door. Vooral 2021 lijkt hét jaar te gaan worden voor de streamingdienst. Dat is spijtig, want het heeft hierdoor een valse start. De release in Frankrijk en India liep door coronamaatregelen al vertraging op. In Nederland en de rest van Europa wordt de dienst in een lagere bitrate gestreamd.

Hoewel er niet veel bekend is van wanneer nieuwe series worden toegevoegd aan de dienst, biedt Disney+ alsnog een grote meerwaarde boven andere diensten, omdat het nog meer gericht is op kinderen. Waarschijnlijk is een abonnement op Disney+ op dit moment dan ook niet verkeerd nu kinderen veel tijd binnenshuis spenderen. Bovendien heb je een schat aan tijdloze films van Disney tot je beschikking, die kwalitatief hoogstaand zijn.

Te weinig originele content

Is het de moeite waard om je Disney+-abonnement aan te houden? Niet als je het doet voor allerlei nieuwe series en originele content, want daarin valt het aanbod nog steeds wat tegen. Er is waarschijnlijk echter alsnog genoeg te zien. Je hebt met een Disney+-account toegang tot honderden uren aan films van Disney, Pixar, 20th Century Fox, Star Wars, Marvel en National Geographic. Daar zitten ook series bij van Disney Channel, zoals High School Musical: de serie.

Er zijn ook andere series en shows te zien, waaronder de interessante tv-serie Marvel Agents of S.H.I.E.L.D., Diary of a Future President en de exclusieve series The Mandalorian en The World According To Jeff Goldblum. Wat ook de moeite waard is, dat is Imagineers. Hierin wordt gedoken in de wondere wereld van Disney-parken, compleet met veel oude beelden van hoe ze ooit zijn bedacht.

Het voordeel van Disney+ is dat je het elke maand kunt opzeggen, waardoor je ook een maandje even kunt kijken of het wat voor je is. Zeker nu je meer thuis bent door de maatregelen, heb je hopelijk extra tijd om er eens goed voor te gaan zitten. Al is de ervaring helaas niet heel erg veranderd ten opzichte van die testperiode voordat de dienst officieel het levenslicht zag.

Meer informatie

Benieuwd naar hoe je al jouw media nu eenvoudig streamt naar je televisie? Lees dan ons artikel met alle mogelijkheden voor het streamen van media naar je tv. Wil je meer weten over het aansluiten of gebruiken van apparaten in je homecinemasysteem? Lees dan alle tips en adviezen in onze homecinema informatiegids.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
09 april 2020 om 21:33

Films kopen kun je niet bij of van disney ze brengen niks meer uit in Nederland. Je moet en ze verplichten je om een abonnement te nemen of je koopt gewoon niks meer van ze.

Inloggen