Testpanel ArtSound Brainwave07: wat vinden onze lezers van deze koptelefoon?

29 januari 2022 + 10 minuten 0 Reacties
testpanel Bjorn – Brainwave07-1

Vier lezers van ons testpanel zijn aan de slag gegaan met de ArtSound Brainwave07. Deze over-ear koptelefoon met active noise cancelling is uitvoerig getest door onze lezers. Wat vindt het testpanel van deze nieuwe koptelefoon?

ArtSound Brainwave07

De ArtSound Brainwave07 is een nieuwe over-ear koptelefoon die beschikt over een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Voor 99 euro krijg je een draadloze over-ear koptelefoon met bluetooth 5.0 die onder andere over actieve noise cancelling met nultolerantie voor storing beschikt. Dit zorgt voor een uitstekende audiokwaliteit, mede dankzij de grote 40mm drivers en een Super Bass-functie. Het omgevingsgeluid wordt door de dubbele microfoon gedetecteerd en vervolgens geneutraliseerd. Zo kan jij in stilte genieten van je muziek, waar je ook bent. Of gebruik de koptelefoon om te bellen zonder afleiding van buitenaf.

De engineers van de Belgische fabrikant ArtSound hebben gekozen voor een ontwerp met duurzame materialen met extra zachte oorschelpen. De over-ear koptelefoon is spatwaterdicht, dus ook heel goed te gebruiken tijdens je trainingen. De bediening vindt plaats op de oorschelpen waar alle toetsen in zijn verwerkt. De ArtSound Brainwave07 gaat maar liefst 35 uur mee op een enkele lading en is binnen twee uur weer volledig opgeladen.

De ArtSound Brainwave07 is per direct verkrijgbaar in de kleur zwart. De verkoopadviesprijs bedraagt 99 euro.

Vier verschillende thuistesters

FWD heeft samen met ArtSound vier lezers de kans geboden om de Brainwave07 thuis te testen. Voor een periode van vier weken mochten zij de draadloze over-ear koptelefoon uitvoerig testen qua mogelijkheden, bediening, comfort, gebruiksgemak en natuurlijk de audiokwaliteit. De vier thuistesters hebben alle ervaringen in een persoonlijke review geschreven. Hieronder lees je de belangrijkste conclusies:

Introductie thuistesters

Wie zijn de thuistesters die aan de slag zijn gegaan met de ArtSound Brainwave07?

Viktor Carrein

Ik ben Viktor, 20 jaar oud. Ik heb mezelf opgegeven om deze headphones te testen omdat ik van muziek houd. Ik ben in het bezit van een aantal headphones en vond het wel leuk om deze Artsound headphones eens te testen naast de headphones die ik al bezit. Ik gebruik quasi dagelijks headphones zowel tijdens het studeren/werken als tijdens mijn vrije tijd. Ik heb zelf ook wel een voorliefde voor ArtSound als het op luidsprekers aankomt. het leek me dus ook leuk om te testen of hun headphones dezelfde warme klank bieden als hun luidsprekers.

Inge Baltussen

Ik ben Inge, 36 jaar en een liefhebber van muziek. Ik luister veel naar muziek, vooral wanneer ik onderweg ben in het OV of op de fiets. Ik vind het erg belangrijk dat de kwaliteit van het geluid goed is en ik ben hier kritisch over. Ik luister liever geen muziek, wanneer de geluidskwaliteit te slecht is, bijvoorbeeld op een speaker van een mobiele telefoon. Dit doet namelijk letterlijk pijn in mijn oren! Ik wilde de brainwave testen omdat ik nieuwsgierig was naar het product!

Merel Bout

Ik ben Merel, 29 jaar. Iedereen weet maar al te goed hoe we de afgelopen periode meer thuis hebben doorgebracht. Daar ben ik er natuurlijk ook een van, voor zowel mijn werk als privé. Thuis en werk lopen dan ineens door elkaar, je ontspant en bent gefocust achter hetzelfde bureau. Het moet niet te stil zijn maar ook weer niet te druk. Van Artsound heb ik daarom de headphones mogen testen mét ANC en kan ik dit evenwicht zelf reguleren. Inmiddels kan ik echt niet meer zonder.

Björn van Reijn

Ik ben Björn, een van de gelukkige geselecteerden voor de FWD / ARTSOUND test van de nieuwe Brainwave 07 headphones.  Ik wilde heel graag mee doen aan deze test vanwege de mogelijkheid om back to back de earbuds en de over-ear koptelefoons te testen, om zo voor eens en voor altijd voor mijzelf duidelijk te krijgen waar ik nou het meest blij van word. Ik gebruik al mijn hele leven koptelefoons, maar heb de laatste stap in de technologische ontwikkeling aan mij voorbij zien gaan omdat er door de kleine kinderen simpelweg nauwelijks tijd of aandacht voor ‘luisteren’ was. Nu de kids iets groter worden en er ineens veel meer ‘ruimte’ voor mij zelf ontstaat, is daar direct in huis ook weer de drive om meer met muziek te doen, vandaar de grote interesse in de koptelefoons.

Algemene indruk en uitpakken

De eerste indruk is vaak erg belangrijk. Wat was de eerste indruk bij het uitpakken? Denk aan het design en de algehele ‘look-and-feel’ van de koptelefoon.

Viktor Carrein

Toen ik de doos opende was ik verwonderd hoe dun de kartonnen verpakking was. De verpakking voelt niet premium aan, wat voor de prijs ook normaal is. Verder lijkt het wel in orde. Wat mijzelf wel direct opviel was het weinige gebruik van plastic in de verpakking. Dit is iets wat ik wel zeker kan bekoren en ik zeker een voorstander van ben.

Het design van de headphones is niet bepaald speciaal. Hij ziet eruit zoals een over-ear koptelefoon er hoort uit te zien. Het product voelt solide aan. Ondanks het lichte gewicht. Wat wel jammer is in mijn ogen is het ontbreken van een case om deze headphones in te bewaren. Je krijgt naast de hoofdtelefoon wel een USB-C oplaadkabel en een AUX-kabel meegeleverd.

Inge Baltussen

De koptelefoon is goed en stevig ingepakt, zodat hij pakketbezorging makkelijk overleefd. Toen ik de brainwave 7 uitpakte zag ik al meteen wat voor een prachtig design hij heeft; mooi matzwart en heel handzaam. De koptelefoon is licht en voelt comfortabel en stevig aan. De linker en rechter speaker kunnen 180 graden draaien, waardoor hij op ieder hoofd goed zal aansluiten. Tevens is de hoofdband verstelbaar in grootte, en deze kun je inklappen, zodat bij het opbergen de brainwave 7 weinig ruimte in beslag neemt.

Bij het uitpakken duurde het even voordat ik de bijgeleverde kabeltjes had gevonden: de doos heeft een dubbele bodem waar je deze in kunt vinden. Ik heb het idee dat dit een prettige koptelefoon is!

Merel Bout

Artsound weet al met de verpakking een gevoel los te weken met een mooi design. Geen overdreven poespas, maar het gaat om kwaliteit en dat het duidelijk is wat de functie is van een product. De achterkant van de verpakking laat alle specs en info direct overzichtelijk zien waar je altijd als koper naar op zoek bent. Eenmaal uit de verpakking valt direct op hoe licht de headphone is. Het ontwerp is mooi, een model dat ik wel al vaker heb gezien, maar de behuizing voelt niet gammel en de oorschelpen zijn mooi van vorm. Je merkt wel dat het niet de meest dure headphone is maar daar betaal je ook niet voor. Het is mij niet bekend wat voor materiaal gebruikt is voor de oorschelpen en de hoofdsteun maar ze voelen soepel en zacht. Dit draagt zeker weten bij aan het draagcomfort. De afwerking is zeer netjes, van het naaigaren in de oorschelpen tot aan de verstelbanden in de hoofdband. Hier is aandacht aan besteed. Het enige waar ik een zorg over heb is dat een headphone uiteraard altijd kwetsbaar is maar voor de onhandige mensen onder ons (zoals ik), het materiaal valgevoelig kan zijn. Maar een lichte valtest heeft hij inmiddels overleefd en dus volstaat een algemene tip: ‘Probeer gewoon je headphones niet te laten vallen’.

Björn van Reijn

De koptelefoon is verpakt in een kartonnen doos met nauwelijks plastic. Het laadkabeltje en een beknopte handleiding is het enige wat er verder in de doos zit. Meer is er ook niet nodig, en zo draagt de verpakking bij aan een kleinere afvalberg.

De Brainwave 07 heeft een matzwarte finish van een materiaal dat rubberachtig aan voelt. Erg prettig en voelt zeker niet goedkoop. Het materiaal is niet gevoelig voor vetvlekken, wat ik aanvankelijk wel had verwacht. Het logo van Artsound is in een bruine / koperen kleur in reliëf op de oorschelp gedrukt. Verder is alles in het zwart. Misschien saai, maar daardoor niet schreeuwerig en eigenlijk zelfs wel ‘strak’ te noemen. Het mechaniek om te verstellen of om de koptelefoon in te klappen voelt soepel en stevig aan.

Gebruiksgemak en comfort

Zit de koptelefoon van ArtSound comfortabel op het hoofd? En hoe is het gebruiksgemak? Is de Brainwave07 gemakkelijk te bedienen?

Viktor Carrein

Bij het opzetten van de hoofdtelefoon had ik direct een comfortabel gevoel. Dit is zeker als brildrager niet altijd het geval. De hoofdtelefoon drukt ook niet te hard op de oren. Het koppelen van de hoofdtelefoon is een kwestie van de hoofdtelefoon aan te zetten en op de smartphone/pc te zoeken naar de hoofdtelefoon. De hoofdtelefoon zal automatisch in koppelingsmodus gaan indien er geen eerder verbonden toestel wordt gevonden. Het opladen van de hoofdtelefoon gebeurd simpelweg door een USB-C aansluiting in de hoofdtelefoon. De hoofdtelefoon kan ook bedraad worden gebruikt, dit wel enkel indien de hoofdtelefoon ook is opgeladen.

De bediening gebeurd door fysieke knoppen op de zijkant van de oorschelpen. De knoppen voelen solide aan. Je hoort en voelt direct dat er een knop is ingedrukt. Naast de knop voor de noise-cancelling zit er ook een led-lampje die aangeeft of de noise-cancelling is ingeschakeld of niet. Verder heb je nog 2 knoppen voor het volume en het doorspoelen/terugspoelen en een multiknop. Met de multiknop kan je de hoofdtelefoon inschakelen en uitschakelen, de muziek starten en stoppen en een oproep aannemen/weigeren.

Inge Baltussen

De koptelefoon zit erg comfortabel op je hoofd en over je oren. Je merkt eigenlijk niet dat je hem ophebt. Doordat hij goed aansluit, worden omgevingsgeluiden al gedempt, ook al heb je nog geen muziek opstaan. Doordat de koptelefoon licht is en inklapbaar is neem je hem makkelijk mee, bijvoorbeeld in je rugzak. In de gebruikershandleiding staat dat de koptelefoon aanstaat wanneer ie is opgeladen, zodat ie meteen via bluetooth gekoppeld kan worden. Ik moet echter wel het knopje hiervoor indrukken, en dan is de koptelefoon makkelijk verbonden met mijn iPhone en/of Windows-computer.

Het beantwoorden van een telefoongesprek en het skippen van een lied op Spotify is makkelijk met de knopjes op de koptelefoon, dit gaat op intuïtie vanzelf goed. Tijdens het wandelen blijft deze koptelefoon goed zitten. Voor hardlopen is deze koptelefoon niet geschikt. Bij het opladen van de koptelefoon moet je goed kijken of je het kabeltje goed hebt aangedrukt, anders laadt hij niet op. Je kunt dit makkelijk controleren door middel van de controlelampjes; die tonen of de koptelefoon aan het opladen is.

Merel Bout

De headphones blijven altijd perfect op mijn hoofd zitten. Van het geïrriteerd nee-schudden bij een zoveelste verhitte werkmeeting tot aan het hele huis stofzuigen onder het genot van ‘I Want to Break free’ van Queen (zo stofzuig ik altijd, figuurlijk gezien dan). Het draagcomfort is echt geweldig. Je draagt ze met gemak een hele dag. Dit komt dus grotendeels door de gebruikte materialen maar ook doordat de headphones zo licht zijn.

Daarnaast ben ik zelf ook blij dat de headphones knoppen heeft. Noem me ouderwets maar touch-knoppen vind ik soms maar ingewikkeld. Je kan de headphones zonder instructieboekje onmiddellijk aan kunnen zetten en kunnen gebruiken. Het koppelen met de computer en mobiel spreekt ook meer dan voor zich. Alles is heel gemakkelijk uit te vogelen of uit te zoeken.

Björn van Reijn

Koptelefoon opzetten en verstellen aan je maat gaat soepel en de koptelefoon blijft ook goed die stand vasthouden. Mechanisch gezien zit deze goed in elkaar. De kussens van de oorschelp die om je oor heen vallen zijn zijdezacht en zitten echt goed. Ze klemmen nergens en sluiten goed af. Nadeel is dat je de koptelefoon niet op moet zetten en dan pas aan zet. De pieptoon bij het opstarten of het verbinding maken met je device is echt veel te luid. Dus eerst koptelefoon aan, zorgen dat er verbinding is en dan pas opzetten.

De bluetoothverbinding met mijn telefoon was goed. Het is eigenlijk nooit weggevallen en er waren ook geen verbindingsproblemen. De knoppen om het volume aan te passen zijn makkelijk te vinden op de tast en werken goed.

Mogelijkheden

Hoe zit het met de mogelijkheden van de ArtSound Brainwave07, zoals bijvoorbeeld de Active Noise Cancelling? Welke mogelijkheden heb je nog meer kunnen uitproberen?

Viktor Carrein

Wat de mogelijkheden van de hoofdtelefoon betreft is de grootste toch wel de noise-cancelling. De noise-cancelling zorgt ervoor dat achtergrondlawaai wordt weggefilterd. Het nadeel hiervan is wel dat als iemand iets wil zeggen je het ook niet hoort. De noise-cancelling op deze hoofdtelefoon werkt goed. Voor de prijs van deze hoofdtelefoon is het al uitzonderlijk dat er noise-cancelling opzit. Verwacht wel geen wonderen ervan. Het achtergrondgeluid wordt gedempt maar is niet weg.

Verder is het ook mogelijk te bellen met deze hoofdtelefoon, tijdens mijn ervaringen werkte dit goed. De tegenpartij gaf telkens aan me goed te verstaan. De hoofdtelefoon is ook spatwaterdicht. In de regen wandelen met deze hoofdtelefoon op kan dus geen kwaad. Verder is het mogelijk de hoofdtelefoon op te plooien, hierdoor neemt deze minder plaats in voorbeeld een rugzak. De batterij van de hoofdtelefoon gaat zeer lang mee. Er wordt aangegeven dat deze 35u meegaat. Ik heb het niet bijgehouden maar het zal in elk geval zeer sterk in de buurt komen hiervan.

Inge Baltussen

Ik gebruik deze koptelefoon vooral voor het luisteren van muziek. Je kunt nummers skippen, je kunt de muziek pauzeren en je kunt het volume eenvoudig regelen middels de knoppen op de koptelefoon. De bediening is intuïtief, dit is niet moeilijk en je hoeft er eigenlijk niet bij na te denken.

Ik heb deze koptelefoon ook gebruikt voor het voeren van telefoongesprekken. Wanneer je telefoon gaat hoor je dat op een prettige wijze en het is makkelijk om via de bedieningsknop het telefoongesprek aan te nemen. Ook het ophangen is erg gemakkelijk. Je hoeft je telefoon hiervoor niet tevoorschijn te halen.

Merel Bout

Het koppelen met je computer/laptop was, zoals hierboven vermeld, een fluitje van een cent. Dat is iets waar ik de headphones ook zeker sterk in vindt. Het signaal van de bluetooth is gewoon goed. Zoals eerder beschreven loop ik nogal vaak het hele huis door en de afstand waarbij je nog signaal door krijgt is groot. Je kan via de headphones pauzeren en het volume aanpassen.

Volgens mijn collega’s was ik helder te verstaan met de ingebouwde microfoon. Verder staat de speelduur van de headphones op 35 uur. Mochten de batterijen leeg zijn, kun je deze natuurlijk opladen. Maar waar ik achter kwam (en zoals in het boekje staat), je zal dan toch wel moeten wachten tot deze weer enigszins zijn opgeladen voor je hem weer kunt gebruiken. Naast de korte USB-oplaadkabel die wordt bijgeleverd, dacht ik met een eigen lange oplaadkabel tegelijk de headphones op te kunnen laden en dan met een AUX kabel alsnog te kunnen gebruiken. Dit werkt helaas niet. Als de batterijen op zijn, kan je hem niet op deze manier gebruiken en zul je toch geduldig moeten wachten. De oplaadtijd is gelukkig relatief kort (2 uur) waarna je er weer een tijd mee vooruit kunt.

Björn van Reijn

In tegensteling tot de Brainwave03 doet de active noise cancelling (ANC) het hier wel goed. Zodra je deze aan zet hoor je een soort zacht ruisje en verdwijnt omgevingsgeluid meer naar de achtergrond. Het nadeel is dat een deel van de lage tonen vervolgens ook weg valt. Maar het drukt bijvoorbeeld wel mooi het geluid van de stofzuiger weg, of de muziek die in de sportschool aan staat.

Audiokwaliteit

Het allerbelangrijkste van een koptelefoon als de ArtSound Brainwave07 is natuurlijk de audiokwaliteit. Hoe hebben de thuistesters het luisteren van muziek met de over-ear koptelefoon ervaren?

Viktor Carrein

De audiokwaliteit is in mijn ogen het belangrijkste aan een hoofdtelefoon. De audiokwaliteit bij deze hoofdtelefoon is over het algemeen zeer goed voor de prijsklasse. De muziek klinkt zuiver met de nodige bass. De bass is ook niet overdreven, er staat aangegeven op de doos “Super Bass” maar de bass is zeker niet overdreven. Je kan gerust naar verschillende genres luisteren met deze hoofdtelefoon.

De noise-cancelling zelf heb ik in verschillende omgevingen uitgeprobeerd en ik kwam tot de conclusie dat deze goed werkt, maar verwacht niet dat je niets meer zal horen. Het klinkt meer als een demping van het geluid. Dit zorgt er wel voor dat als iemand wil praten tegen je dat je het wel nog zal horen. Een groot nadeel is wel de verkleuring van het geluid bij noise-cancelling aan en uit. Ik vind de kwaliteit beter met noise-cancelling uit, het geluid klinkt warmer. Met noise-cancelling aan heb ik het gevoel een klein deeltje van de muziek te missen.

Inge Baltussen

Het geluid van deze koptelefoon is prachtig. Het is een genot om naar muziek te luisteren; bij zowel elektronische muziek als klassieke muziek presteert deze koptelefoon erg goed! Heel warm, ruimtelijk en krachtig geluid en mooie bastonen. Wat mij opvalt is dat wanneer je het volume laag hebt staan, je nog steeds alle tonen (bas, mid, high) erg mooi hoort! Je ontvangt een intensieve ervaring van de muziek! Ook bij het voeren van telefoongesprekken geeft deze koptelefoon een mooi geluid. Stemgeluid geeft hij goed weer, mijn gesprekspartner is op een prettige manier goed verstaanbaar.

Door de active noise cancelling (ANC) kan ik mijn gesprekspartner goed verstaan, ook al is er veel omgevingsgeluid, zoals harde wind of harde muziek. Mijn gesprekspartner geeft aan dat ze in de verte mijn omgevingsgeluid heeft gehoord, maar dat mijn stem ‘op de voorgrond’ aanwezig was en ik bleef goed verstaanbaar.

Merel Bout

Het allereerste dat ik geprobeerd heb, na het aanzetten natuurlijk, is het niveau van de active noise cancelling (ANC). In hoeverre kan het ruis onderdrukken en hoe helder is het geluid? Ik ben van mening dat Artsound een vermindering in de ruis heeft weten te bereiken. Het vermindert storende geluiden of kletsende collega’s op de achtergrond maar maakt je ook niet helemaal asociaal dat anderen je een paar keer moeten aanspreken voordat jij iets mee krijgt. Dit is een vriendelijke ANC maar houdt je nog wel alert voor belangrijke geluiden. De headphones maken blije geluidjes zodat je weet dat je hem aan hebt gedaan. Het enige verwarrende vond ik dat het geluid van de bluetooth en het leegraken van de batterij (bijna) hetzelfde klinken.

Artsound pretendeert verder dat het geluid warm is en veel bass geeft. Daarin moet ik ze zeker gelijk in geven. Nu luister ik graag naar muziek met veel bass dus dat is een goede match. De muziek klinkt zoals het moet klinken. Mijn hele oor wordt omvangen met de muziek. Wel is het even zoeken naar de perfecte match tussen het volume en de beste kwaliteit. Als je te hard de muziek aanzet, wordt alles weer dof/overheerst alleen de bass. Iets wat je iedere keer wel zult moeten onthouden: bij het opnieuw verbinden met je apparaat staat het geluid altijd op volume 100 (max).

Björn van Reijn

De kwaliteit van de audio is beter dan de brainwave 03, maar dat is uiteraard ook te verwachten door het oppervlak waarmee gewerkt kan worden om speakers te plaatsen en het geluid mooi in je oor te krijgen. Het geluid is beter uitgebalanceerd maar ook hier is er echt wel veel teveel ingezet op de bastonen. Die kunnen dusdanig overheersen dat het de muziek of de film wel kan benadelen. Wellicht dat een simpel knopje om deze bass boost uit te zetten in de toekomst kan worden toegevoegd.

Het luisteren van 8d audio, waarbij je het gevoel hebt dat je door een ruimte loopt waarbij er echt afstand tussen jezelf en de luidsprekers is, werkte fantastisch. Deze koptelefoon kan dat allemaal prachtig weergeven.

Conclusie

Na vier weken intensief testen zijn alle thuistesters van ons testpanel klaar om een conclusie te geven. Wat is hun oordeel over de ArtSound Brainwave07? En raden ze deze koptelefoon aan?

Viktor Carrein

Mijn conclusie over deze hoofdtelefoon. De hoofdtelefoon klinkt geweldig. Zeker met de prijs in het achterhoofd. Wel jammer vind ik de sterke verkleuring van het geluid als de noise-cancelling is ingeschakeld. Ik zou deze hoofdtelefoon zeker aanraden aan vrienden en familie mocht iemand vragen om een hoofdtelefoon voor om en bij de 100€. De prijs/kwaliteit verhouding is zeker in orde bij deze hoofdtelefoon.

Inge Baltussen

Ik raad deze koptelefoon aan! Voor muziekliefhebbers geeft de koptelefoon een prachtig geluid, en hij is makkelijk te bedienen en zeer comfortabel. Ik heb eigenlijk geen minpunten!

Merel Bout

De kwaliteit is gewoon hartstikke degelijk. Het is duidelijk te merken waar Artsound de prioriteiten op heeft gevestigd en dus weet je bij voorbaat al goed waar je aan toe zult zijn. Het draagcomfort is enorm fijn en is het allergrootste pluspunt. Er zijn veel headphones op de markt maar ik zou niet veel daarvan een hele dag kunnen dragen. Muziek luisteren met deze headphones kan je dansend doen zonder veel last te hebben van andere geluiden om je heen. Het enige wat ik mis is een hoes die er bijkomt of je erbij kunt kopen waar je ze in kan bewaren omdat ze wel kwetsbaar voelen. Deze headphones zou ik meer dan zeker aanraden (al helemaal nadat ik even de prijs had opgezocht). Dit zijn goede headphones voor de prijs waar je lang plezier van zult hebben! Ik geef 5 sterren!

Björn van Reijn

Een erg fijne koptelefoon, om muziek mee te luisteren en om film mee te kijken. Ook telefoneren of videobellen gaat prima. Ik merkte dat ik automatisch deze koptelefoon pakte en de earbuds steeds vaker links liet liggen. Pasvorm is fijn, accuduur is geweldig en functionaliteit is gewoon goed.

Ik geef 4,5 van de 5 sterren voor deze headphones. Het had een 5 uit 5 kunnen zijn als die basfunctie niet zo overdreven was geweest en daardoor een natuurlijk geluid in films en muziek verstoort. Maar voor dit geld betwijfel ik of je een betere kan kopen.

Volledige reviews

Wil je de volledige reviews van ons testpanel lezen over deze koptelefoon? Dat kan! Klik hieronder op één van de leden van het ArtSound-testpanel om de volledige gebruikersreview over de ArtSound Brainwave07 te lezen:

Ons testpanel is ook aan de slag gegaan met de nieuwe draadloze oordopjes van ArtSound. Het volledige oordeel van ons testpanel over de ArtSound Brainwave03 earbuds lees je hier.

Expert review

Zelf zijn we bij FWD ook aan de slag gegaan met de ArtSound Brainwave07. Wat is ons oordeel over de nieuwe koptelefoon van deze Belgische fabrikant? Alle plus- en minpunten, de conclusie en een link naar de volledige review vind je hieronder.

7.5
Artsound BRAINWAVE 07

Beoordeling
ArtSound Brainwave03 en Brainwave07

Pluspunten
  • Zeer comfortabel
  • Active noise cancelling in deze prijsklasse
  • Geen geswipe, maar handige knopbediening
  • Brainwave07 uitstekende batterijduur
  • Brainwave07 heeft fantastisch geluid in deze prijscategorie
Minpunten
  • Brainwave07: ANC van invloed op geluidskwaliteit
  • Brainwave03: ANC stelt weinig voor
  • Brainwave03: schiet bij aantal muziekgenres echt tekort door tuning

Beoordeling ArtSound Brainwave03 en Brainwave07

ArtSound heeft veel goed gedaan met de eerste stappen in de wereld van de earbuds en koptelefoons. Toch zit er een groot verschil tussen de Brainwave03 en de Brainwave07 en dan vooral op het gebied van de geluidskwaliteit. Over de Brainwave07 kunnen we kort zijn, dat is een uitstekende koptelefoon voor de prijs van 99 euro met een zeer hoog draagcomfort, handige bediening via knoppen en een prima geluid mits je ANC niet gebruikt. Iets minder tevreden zijn we met de Brainwave03. Ondanks de unieke oplaadcase, redelijk goede touchbediening, ANC en het hoge draagcomfort gaat het in de basis mis. Goed geluid zit er wel in, maar is door de tuning van ArtSound helemaal uit balans bij sommige muziekgenres. De ArtSound Brainwave07 over-ear koptelefoon kun je zonder nadenken aanschaffen en levert een uitstekende kwaliteit voor een betaalbare prijs. Heb je liever earbuds? Dan kun je beter bij andere merken gaan kijken. We geven de over-ear Brainwave07 een 9,0 en de Brainwave03 een 6.0, dat brengt het totaalcijfer op een 7,5.

Lees de volledige review

Reacties (0)