Sonos Sub Mini is al voor de officiële aankondiging uitgesteld

11 augustus 2022 1 Minuut 0 Reacties
Sonos Sub Mini

De nieuwe subwoofer van Sonos, de Sub Mini, is uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2023 en zal niet langer dit jaar verschijnen.

Tijdens een uitgelekte meeting met investeerders zou CEO Patrick Spence gezegd hebben dat Sonos ieder jaar twee nieuwe producten op de markt wil brengen, maar dat het dit jaar niet helemaal gaat lukken. We hebben de standalone soundbar Sonos Ray dit jaar al gehad en de onaangekondigde Sonos Sub Mini zou de volgende moeten zijn. Tenzij Sonos nog ineens een verrassing uit de hoge hoed tovert, lijkt het erop dat dit de Sonos Sub Mini moet zijn. De al gelanceerde Sonos Ray heeft intern de codenaam S36 en de Sonos Sub Mini de codenaam S37. Ook dook dit nieuwe product al een keer per ongeluk in de Sonos-app op. Woordvoerder van Sonos, Erin Pategas, heeft nu ook tegen website The Verge gezegd dat het bedrijf het tweede product van dit jaar uit heeft moeten stellen naar het eerste kwartaal van 2023.

Wachten op 2023

Ondanks dat de Sonos Sub Mini dus nog niet officieel is aangekondigd, lijkt de kleine en compacte subwoofer toch alweer uitgesteld te zijn. Het moet een kleinere en goedkopere subwoofer worden dan de andere subwoofers in het assortiment van het bedrijf. Op dit moment heeft Sonos de Sonos Sub Gen3 in het assortiment, maar met een adviesprijs van 849 euro is dat voor veel mensen wat teveel van het goede. Een nieuwe en goedkopere subwoofer zou perfect passen bij de betaalbare Sonos Ray, die we eerder dit jaar uitgebreid getest hebben.

8.0
Sonos Ray product

Beoordeling
Sonos Ray

Pluspunten
  • Goede prijs
  • Sonos-app met ongekend veel mogelijkheden
  • TruePlay echt van meerwaarde
  • Geluid bij muziek
  • Kraakheldere dialogen
Minpunten
  • Geen HDMI
  • Remote van tv werkt niet altijd
  • Geluid bij films en series mist net dat beetje extra's
  • TruePlay werkt alleen met iOS-apparaten

Beoordeling Sonos Ray

De Sonos Ray doet veel goed, maar heeft ook tekortkomingen. Tijdens het testen van de Ray was de uitdrukking 'Op twee gedachten hinken' echt van toepassing. Aan de ene kant verbazing als je de uitstekende muziekprestaties in deze prijsklasse hoort, aan de andere kant toch een lichte teleurstelling vanwege de prestaties bij films en series. Eigenlijk is het een echte Sonos-speaker, maar dan vormgegeven als een soundbar. Als soundbar is de Sonos Ray een goede update ter vervanging voor de interne tv-speakers. Dialogen zijn kraakhelder, zodat je favoriete talkshow of het journaal goed te volgen is. Als soundbar voor films en series loop je al snel tegen de beperkingen van het formaat aan, want dat beloofde 'Blockbuster Sound' is niet aanwezig. Ook het ontbreken van HDMI en de problemen met de afstandsbediening dragen niet bij aan een echte topscore. De vele opties met de Sonos-app, de multiroom-mogelijkheden, TruePlay, geïntegreerde streamingdiensten en Sonos Radio maken een aanschaf van de Sonos Ray echter wel de moeite waard, want daar blinkt Sonos pas echt op uit.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Sonos Ray

Reacties (0)