Met deze (betaalbare) speakers kun je een goed feestje bouwen

19 juni 2022 6 Minuten 0 Reacties
Feestje speakers

De zon laat zich zien en dat betekent dat veel mensen eropuit trekken. Je kunt overal een feestje bouwen met deze speakers.

Er gaat niets boven een lekker tuinfeest. BBQ aan, zon op je gezicht, vrienden om je heen en een lekker muziekje erbij. Het is helemaal niet nodig om met een gigantische geluidsset op de proppen te komen. Er zijn genoeg betaalbare speakers die veel en goed geluid kunnen voortbrengen. Ze zijn nog draagbaar ook, waardoor je ze in de winter voor binnenfeestjes op een slimme plek in je woonkamer kunt zetten. 

Speakers om een feestje te bouwen

Het buitenseizoen is vaak het beste seizoen om een Bluetooth-speakertje in je tas te gooien en eropuit te trekken. Lekker in de zon liggen op het strand, in het park spelletjes doen of zelfs in het zwembad duiken: voor elk feestje is wel een speaker te vinden. De meeste speakers zijn via USB-C of micro-USB op te laden. Via Bluetooth maak je verbinding met je telefoon, waarna je muziek kunt afspelen via bekende streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music en Tidal.

Let op: vaak gaat alle audio van je telefoon op de speaker, waardoor als je bijvoorbeeld even Instagram Stories of TikToks tussendoor wil kijken, de muziek waarschijnlijk plaatsmaakt voor de geluiden uit de video’s op social media. Ook als je bijvoorbeeld je gewone telefoongeluid aan hebt voor notificaties, dan zal de muziek worden verstoord door bliepjes. Het is dus aan te raden je meldingen voor WhatsApp tijdelijk uit te schakelen en social media misschien toch even links te laten liggen. Sowieso een goed idee: je bent per slot van rekening op een feestje.

Het winterfeestje: JBL Pulse 4

JBL Pulse 4 is als speaker prima in orde, al legt hij het af tegen veel andere speakers waar het gaat om de bas en de kwaliteit van de muziek. Toch weet Pulse 4 vrij veel geluid voort te brengen dat goed klinkt, ondanks zijn bijzondere design. Dit speakertje is een eyecatcher, omdat hij lijkt op een lavalamp. De kleuren in de lamp kunnen pulseren voor een wilder feestje, of juist heel rustig in elkaar overlopen voor een iets rustigere setting. Dit is een lamp waarover mensen zeker vragen gaan stellen, omdat hij simpelweg zo bijzonder is qua design. Tegelijkertijd is hij niet te groot, waardoor je hem ook in een strandtas kunt gooien. Pas wel op: hij kan tegen een spat water, maar stof is een minder goede vriend van hem.

Accuduur: 12 uur

Prijs: 199 euro

 

Het dansfeestje: Sony SRS-XB43 

Zeker sinds de pandemie is het wat normaler geworden: een huisfeestje dat uitmondt in een dansje. Waar veel speakers vooral geluid brengen, weet Sony’s SRS-XB43 te komen met stroboscooplampen. Uiteraard weten die niet de hele kamer te verlichten zoals die in een professionele discotheek, maar het draagt zeker bij aan het feestje omdat ze oplichten op de maat van de muziek. Deze speaker heeft een app waarin je het bovendien naar smaak kunt instellen. Het voordeel van de Sony SRS ten opzichte van de JBL Pulse is dat het geluid beter is: zijn uiterlijke gimmick heeft minder invloed op het geluid dan bij de grotendeels plastic JBL Pulse. Bovendien kan hij tegen water en veel stof, wat je niet zou zeggen als je zijn ontwerp ziet. Liever iets goedkoper? Bekijk dan de Sony SRS-XB32.

Accuduur: 25 uur

Prijs: 159 euro

 

Het muziekfeestje: JBL Xtreme 3

Ga je echt voor de beste kwaliteit muziek, dan is JBL Xtreme 3 je beste keuze. Het is een flink apparaat dat zelfs met een band komt waarmee je hem aan je schouder kunt hangen. Hij kan tegen water, tegen stof en biedt een stevige geluidskwaliteit met een flinke bass. Of je naar hoge tonen of lage tonen luistert: JBL Xtreme 3 kan het aan. Het is ook een van de duurdere speakers die we noemen, maar dat is sowieso vaak het geval met Bluetooth-speakers: hoe hoger de prijs, hoe beter het geluid. Je kunt deze speaker dankzij de rubbertjes aan de onderkant goed en stevig neerzetten, maar met die band dus ook makkelijk meenemen. Via JBL PartyBoost kun je deze speaker koppelen aan andere JBL’s, waardoor je bijvoorbeeld binnen en buiten bij je thuis dezelfde muziekervaring kunt bieden. Plus, je kunt met JBL Xtreme 3 zelfs je telefoon opladen, mocht die door al het muziek doorgeven wat sneller leeg zijn.

Accuduur: 13 uur

Prijs: 264 euro

8.0
jblxtreme3

Beoordeling
JBL Xtreme 3

Pluspunten
  • Vol en krachtig geluid
  • Usb-c-aansluiting
  • Ip67-certificaat
Minpunten
  • Tonen zijn niet warm of diep
  • Design spreekt niet iedereen aan

Beoordeling JBL Xtreme 3

De JBL Xtreme 3 stuurt wat ons betreft de oude Xtreme met pensioen. Er zijn namelijk veel dingen om van te houden: het krachtige, harde (maar ook niet zo warme) geluid, de usb-c-aansluiting, het betere ip-certificaat en het stoere design. Er zit wel degelijk verschil in geluidskwaliteit tussen dit en het vorige model, maar dat verschil is nou ook weer niet zo groot dat we meteen aanraden de nieuwe versie te bestellen wanneer je de JBL Xtreme 2 al thuis hebt staan. Beide speakers klinken goed en de Xtreme 2 is ook nog steeds z'n prijs waard.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker JBL Xtreme 3

Het fancy feestje: Harman Kardon Onyx Studio 7

Harman Kardon Onyx Studio 7 is een blikvanger, maar niet door zijn stroboscooplampjes of lavalamp-effect. Die heeft hij niet. Onyx Studio 7 valt op door zijn luxe design: het is rond, het heeft een soort aureool om zich heen in de vorm van een aluminium band. Dit is echt een speaker voor binnen, want hij heeft geen IP-certificering en moet daardoor vooral ver weg blijven van water en zand. De accuduur laat ook te wensen over, waardoor je hem sowieso het beste thuis en dichtbij een stopcontact kunt bewaren. Daarvoor krijg je wel een blikvanger voor je interieur die ook nog eens een goede kwaliteit geluid kan voortbrengen. Het is een zeer geschikte speaker voor een luisterfeestje, omdat het geluid zo goed is, zeker als je er nog een Onyx aankoppelt, voor een extra ruimtelijk effect.

Accuduur: 6 uur

Prijs: 299 euro

De poolparty: Jam Zero Chill

Wil je muziek luisteren in het water en het ook nog kunnen horen, dan is Jam Zero Chill de beste keuze. Het geluid is niet fantastisch, maar dit is dan ook een enorm voordelige speaker. Het is wel een speaker die iets kan dat de anderen niet kunnen: hij kan drijven. Hierdoor kun je hem in het zwembad gooien en kun je het geluid nog steeds goed horen, in tegenstelling tot veel andere speakers die dan juist het geluid in het water laten verstommen. Bovendien is de accuduur van dit kleine apparaatje indrukwekkend: je kunt er ver nadat jij gerimpeld en wel uit het zwembad bent gekropen van genieten: je hele feestje lang.

Accuduur: 13 uur

Prijs: 46 euro

Meer informatie

Ben je op zoek naar speakers in een hoger segment? Lees dan ons dossier 5 duurdere Bluetooth-speakers van ongeveer 400 euro vergeleken.

Reacties (0)