Betaalbare bluetooth-speakers: vijf opties die ook in je rugzak passen

20 juni 2020 7 Minuten 1 Reacties
Bluetooth Speakers

Toen Sonos Move werd geïntroduceerd was de grootste kritiek dat deze ‘Move’ niet per se heel geschikt was voor... on the move. Hij is groot, relatief zwaar en is daardoor niet makkelijk mee te nemen in een rugzak. Maar, welke bluetooth speakers zijn wel geschikt voor onderweg? We hebben een aantal draagbare én betaalbare bluetooth speakers voor je uitgezocht.

Bluetooth speakers

We hebben een selectie gemaakt van bluetooth speakers die ieder voor 60 euro of minder te koop zijn. Er zijn speakers van 25 euro, maar ook van 60 euro. Opladen gaat bij al deze speakers via micro-usb, wat jammer is. Immers is de kans anno 2020 groter dat je een usb-c-lader bij je hebt die je voor je telefoon gebruikt. Ook goed om vooraf te weten: in deze prijsklasse zien we eigenlijk geen speakers die ook van een stemassistent zoals Alexa of Google Assistent gebruikmaken. Daarentegen hebben de meeste speakers wel een microfoon zodat je er handsfree mee kunt bellen.

Hoewel elke speaker zo zijn eigen sterke punten heeft, hebben ze bovendien gemeen dat ze draagbaar, niet te zwaar en van goede kwaliteit zijn. Zo kun je in het park, op het strand of zelfs bij het zwembad je favoriete muziek luisteren via bluetoothconnectie.

Sony SRS-XB12

Sony’s SRS-XB12 heeft een vorm die en formaat dat we niet vaak zien in speakers. Zien we het wel, dan is het meestal bij luidsprekers die wat tegenvallen qua geluid. Dit exemplaar van Sony is de uitzondering op de regel, want met zijn bolle formaat weet hij toch een flinke bas en goed geluid te geven. Dat op een batterij die belooft zestien uur mee te gaan, maar wel met een bereik van een kleine tien meter. Om hem handzaam te houden, is er een draaglus aan toegevoegd, maar deze kun je verwijderen als je dat wil.

Advertentie

Microfoon: ja
IP-rating: IP67
Kleuren: 5
Prijs: 45-55 euro (juni 2020)

Meer weten? Lees meer over Sony XB12.

Ultimate Ears Wonderboom 2

Sony SRS-XB12 is echter niet de enige gadget die een uitzondering vormt op de ‘kleine bolle speaker’-regel. Er is namelijk ook nog de Ultimate Ears Wonderboom 2, iets meer robuust en iets groter. Deze zit in een wat hogere prijsklasse, maar is nieuw wel voor minder dan 60 euro te vinden. De batterij gaat iets minder lang mee, namelijk dertien uur, maar heeft wel een flink draadloos bereik van 33 meter. En, leuk detail: deze speaker is zo gemaakt dat hij drijft in het water.

Microfoon: nee
IP-rating: IP67
Kleuren: 5
Prijs: 60-70 euro (juni 2020)

Meer weten? Lees hier meer over Ultimate Ears Wonderboom 2.

Anker Soundcore 2

Eigenlijk zijn we nog meer gecharmeerd van de Anker Soundcare Flare Mini, omdat die een betere geluidskwaliteit kent en een bijzonder design heeft, maar die valt door zijn prijs net buiten dit artikel. Gelukkig is Anker Soundcore 2 een bluetooth speaker die je nog zal verrassen. Deze iets grotere draagbare luidspreker heeft een speeltijd van maar liefst 24 uur. Hij is wat zwaarder, maar dat vergeef je hem als je het geluid hoort dat eruit komt. Met een bereik van twintig meter kun je met een gerust hart weglopen met je telefoon. Designtechnisch is de Anker Soundcore 2 niet de meest sexy speaker, maar het feit dat je er zo lang mee kunt doen maakt dit een zeer geschikte speaker voor bijvoorbeeld een weekend weg naar een festival.

Microfoon: ja
IP-rating: IPX5
Kleuren: 3
Prijs: 35-40 euro (juni 2020)

JBL Go 2

JBL heeft zich inmiddels al tot een vaak geziene bluetooth-speakerfabrikant weten te profileren, al zie je op dit moment vooral vaak de enorm vierkante JBL Go. Zijn opvolger is net even wat verfijnd in design. Verwacht echter geen al te lange batterijduur, want van alle boxjes uit dit artikel is JBL Go 2 het snelst leeg: in vijf uur is het gedaan. Toch komt er uit dat kleine apparaat vrij goed geluid met een stevige bas. Hij is is waterbestendig en dat maakt het een perfecte speaker voor naar het zwembad.

Microfoon: ja
IP-rating: IPX7
Kleuren: 12 (!)
Prijs: 25-30 euro (juni 2020)

JBL Clip 3

JBL Clip 3 is iets duurder dan de zojuist besproken JBL GO 2, maar hiervoor krijg je een grappig design dat je makkelijk aan een tas bevestigd. Waar JBL GO 2 ook een veelgeziene gast is, dat is in de badkamer. Je hangt hem namelijk ook makkelijk aan een douchestang of gordijn. Bovendien heeft de speaker een mooi stoffen gedeelte waarmee hij een meer luxe uitstraling heeft. De grootste plus is echter de batterijduur van zestien uur. Daarmee heeft deze JBL een enorme voorsprong op zijn kleinere broer.

Advertentie

Microfoon: ja
IP-rating: IPX7
Kleuren: 12
Prijs: 45-55 euro (juni 2020)

Meer weten? Lees hier meer over JBL GO 2 en JBL Clip 3.

Betaalbare bluetooth speakers: tot slot

Deze speakers passen allemaal goed in de tas, maar zijn ook binnenshuis goed te gebruiken. Zo worden ze ook regelmatig ingezet om bijvoorbeeld het geluid van een iPad te ‘versterken’ (het geluid gaat dan in zijn geheel over de bluetooth speaker), bijvoorbeeld voor mensen met gehoorproblemen. Ze hebben inmiddels ook hun weg gevonden naar bijvoorbeeld kinderdagverblijven, omdat ze precies voldoende geluid geven om met een klein groepje kinderen in een lokaal naar te luisteren, terwijl ze weinig ruimte in beslag nemen. Handig dus voor in de tas, maar ook net zo handig op een vaste plek in huis.

Binnenkort duiken we hier op Homecinema Magazine in het segment draagbare speakers dat tussen de 50 en 100 euro ligt. Tot die tijd kun je onze reviews doornemen en onze achtergrondartikelen er nog eens op naslaan.

Reacties (1)