Update Nuki-app zorgt voor verbeteren Auto Unlock en MQTT

18 april 2023 1 Minuut 0 Reacties
Review Nuki Smart Lock 3.0 Pro 9

Nuki heeft een update gekregen. De nieuwe app verbetert het automatische deuropeningssysteem Auto Unlock en brengt ondersteuning voor MQTT.

De app van Nuki krijgt regelmatig een update en ook dit keer zijn er nieuwe functies en verbeteringen toegevoegd. De belangrijkste twee functies in de nieuwste versie van de Nuki-app zijn de verbeterde Auto Unlock en de nieuwe ondersteuning om Nuki Smart Locks via MQTT te integreren in smarthomesystemen als Loxone, openHAB, Home Assistant en meer.

Automatische deuropening

De automatische deuropening is in de nieuwste versie toegankelijker gemaakt. Er komt een eigen menu-item bij instellingen met een duidelijke geïllustreerde uitleg over hoe deze functie precies werkt. Als een slot in huis wordt geopend via Auto Unlock deactiveert de nieuwe optie ‘Houd rekening met apparaten in de buurt’ de automatische deuropening op andere Smart Locks in hetzelfde huis. Hierdoor kunnen gebruikers Auto Unlock gebruiken op twee of meer deuren in hetzelfde huis.

MQTT integreert Nuki in lokale smarthomesystemen

MQTT biedt een snelle en eenvoudige optie om de Nuki Smart Lock 3.0 Pro te integreren in het slimme huis. ​ Je kunt het slimme slot nu via MQTT aansluiten op hubs als HomeBridge, Home Assistant of Loxone. Dit maakt volgens Nuki de flexibele integratie in verschillende toepassingsscenario’s mogelijk, van eenvoudige statusupdates van het Nuki Smart Lock tot volledige automatisering van je smarthome. MQTT wordt gekenmerkt door een laag stroomverbruik en hoge betrouwbaarheid. Dankzij de MQTT API kan de Nuki Smart Lock 3.0 Pro eenvoudig worden geïntegreerd binnen systemen als Loxone, OpenHAB en Home Assistant.

9.0
Nuki Smart Lock 3.0 Pro pers
FWD award

Beoordeling
Nuki Smart Lock 3.0 Pro

Pluspunten
  • Eenvoudige montage en installatie
  • Geen Bridge meer nodig
  • Opties in overvloed
  • Smarthome-integratie
  • Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk
Minpunten
  • Deursensor is duur, wit en fors
  • Inlezen in de mogelijkheden noodzakelijk

Beoordeling Nuki Smart Lock 3.0 Pro

Als we alles bij elkaar nemen en de prijs van 249 euro erbij pakken dan kunnen we niets anders dan de Nuki Smart Lock 3.0 Pro een echte aanrader noemen. Nuki heeft de derde generatie één belangrijk voordeel gegeven ten opzichte van de tweede generatie: ingebouwd WiFi, waardoor de Bridge vervalt. Daarnaast is het handig (en voordeliger voor jou als eindgebruiker) dat het Power Pack nu standaard meegeleverd wordt. Verder zijn er niet veel spannende verbeteringen te ontdekken, maar Nuki had het principe van een slim deurslot dan ook al aardig onder de knie. De installatie is eenvoudig, de montage gaat snel (en is geschikt voor bijna elke deur) en qua gebruik heb je mogelijkheden te over om het slot naar eigen wens in te stellen. De smarthome-integratie is een groot pluspunt, de ietwat dure, grote en alleen witte deursensor een klein minpuntje. Voor 39 euro verwachten we sowieso een zwarte variant, Nuki.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Nuki Smart Lock 3.0 Pro

Reacties (0)