Streamingtips #4 – Monk, A Real Bug’s Life en Queer Eye

26 januari 2024 2 Minuten 0 Reacties
the favorite film

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Monk (Amazon Prime Video)

Monk is een detective die pas wordt ingeschakeld als de politie er echt niet uitkomt. Vreemde, lastige zaken dus, maar zelf is hij ook wat vreemd. Hij heeft een obsessieve-compulsieve stoornis, een fobietje hier en daar en dan ook nog die misdaad erbij: Monk is een interessant persoon en een goede serie. Je kunt er nu acht seizoenen van zien op Amazon Prime Video.

 

A Real Bug’s Life (Disney+)

Een Luizenleven is een geweldige animatiefilm over het wel en wee van een mierenkolonie en een aantal andere insecten. In A Real Bug’s Life krijgen we te zien welke bijzondere dingen echte insecten kunnen doen. Dat wordt gedaan met de meest innovatieve filmtechnieken en dat zorgt voor een bijna kunstig eindresultaat.

 

Special Forces VIPS: Wie Durft Wint (Videoland)

Special Forces is een serie waarin bekende Nederlanders zich moeten aansluiten bij een soort drill instructor: het leger: ze moeten spannende, moeilijke en vooral lichamelijk uitdagende ‘missies’ volbrengen, waarbij ze lang niet altijd even vriendelijk worden behandeld. Kunnen ze het aan of breken ze?

The Favorite (netflix)

Het is een kostuumdrama, maar dan goed. Het is grappig, het is over de top en het is vooral heel erg genieten. The Favorite draait om 18e eeuws Engeland en draait om de oorlog met Frankrijk en de trieste koningin Anne die op de troon zit maar zich volledig laat inpakken door haar goede vriendin Lady Sarah. En dat spelen Olivia Colman en Rachel Weisz geweldig. Het is niet voor niets dat deze film heel veel awards heeft gewonnen. Soms een tikkeltje absurd, maar dat maakt The Favorite juist een van onze favoriete kostuumfilms.

Queer Eye (Netflix)

Het achtste seizoen van Queer Eye is een geweldig seizoen vol hartverwarmende verhalen. De Fab Five stuift weer binnen bij allerlei ‘nietsvermoedende’ kandidaten, zoals een koppel dat al 39 jaar samen is maar uit elkaar is gegroeid, een muzikant die zijn draai niet kan vinden en een dame die moet wennen aan een opener leven sinds ze zich heeft bekeerd. De mannen doen het weer heerlijk en zelfs na acht seizoenen is het team nog steeds leuk om naar te kijken en weten ze een heel inclusief en positief programma te maken.

Reacties (0)