Nuki zorgt voor Matter-compatibele slimme sloten in Europa

05 september 2023 1 Minuut 0 Reacties
Nuki Smart Lock 3.0

De Matter standaard werd bijna twee jaar geleden met veel toeters en bellen gelanceerd, maar echt van de grond komt de smarthomestandaard nog niet. Er zitten nog diverse haken en ogen aan, waaronder de beperkte ondersteuning voor slimme sloten die geschikt zijn voor Europa. Nuki heeft daar nu verandering in gebracht.

In de Verenigde Staten kunnen slimme deursloten al een tijdje met Matter gebruikt worden. Daar kent men namelijk maar twee functies; vergrendelen en ontgrendelen. In Europa hebben we echter een extra functie die ervoor zorgt dat de deur dichtblijft zonder dat deze vergrendeld is. Of anders gezegd; een functie om de deur te openen als deze al ontgrendeld is.

Deze functie ontbrak nog in de Matter-specificatie voor slimme deursloten maar dankzij Nuki – fabrikant van slimme deursloten – is deze functie nu toegevoegd. Samen met de Connectivity Standard Alliance – het bedrijf achter Matter – heeft Nuki de specificatie weten aan te vullen waardoor de slimme sloten van het bedrijf zelf en slimme sloten van andere fabrikanten binnenkort ook in Europa volledig compatibel zijn met Matter.

Nuki zelf noemt de nieuwe functie “ontgrendelen zonder aan de klink te trekken” en deze functie moet dit najaar bij Matter-compatibele sloten beschikbaar zijn.

Reacties (0)