Slimme deurbel kopen: waar moet je op letten?

15 juli 2017 5 Minuten 9 Reacties
Slimme-deurbel

De slimme deurbel raakt steeds meer in opkomst. Niet zo gek ook, want slimme technologieën voor thuis zijn razend populair. Zoals bijvoorbeeld slimme verlichting en slimme stofzuigers waar we al eerder over schreven. Met een slimme deurbel kan je op je smartphone zien wie er aanbelt waar ter wereld je ook bent. Zolang je maar bent verbonden met het internet. Ideaal om te kunnen communiceren met de pakketbezorger als je niet thuis bent. Of wellicht wil je liever niet opendoen als er een ongenode gast voor de deur staat. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf van een slimme deurbel? En welke slimme deurbellen zijn er?

Slimme deurbel kwetsbaar voor hacks

De voordelen van een slimme deurbel zijn duidelijk. Wanneer er wordt aangebeld krijg je een notificatie op je smartphone en vaak kun je communiceren met diegene die voor de deur staat. Nadelen zijn er natuurlijk ook. Zo kan een slimme deurbel gehackt worden waardoor indringers zomaar op jouw WiFi kunnen komen. Begin dit jaar gebeurde dit bij Ring. Door een fout in de software konden hackers via de deurbel op het WiFi-netwerk van gebruikers komen. Middels een firmware-update is dit euvel verholpen, maar het blijft een aandachtspunt. Om die reden is het geen vreemde gedachte om te kiezen voor een slimme deurbel met voldoende support om deze hacks tegen te gaan en/of op te lossen.

App-ondersteuning

Een slimme deurbel moet vooral goed werken. Hiervoor is een goede app nodig met support voor iOS, Android en Windows smartphones. Goedkope slimme deurbellen hebben veelal wel een werkende app, maar de vraag is of er over twee jaar nog steeds ondersteuning is. Daarom behandelen we in dit artikel alleen bewezen slimme deurbellen met goede ondersteuning en de meeste mogelijkheden. Ook dure bekabelde alternatieven behandelen wij niet omdat er simpelweg beter, goedkoper en eenvoudiger te krijgen is op de huidige markt.

Ring: zuivere audio en ingebouwde accu

Ring is de bestverkochte slimme deurbel op Amazon. De slimme deurbel komt met een ingebouwde accu wat de installatie eenvoudig maakt. Wanneer de batterij leegraakt krijg je een melding van de slimme deurbel op je smartphone. Natuurlijk hoef je de ingebouwde accu niet te gebruiken, je kunt Ring ook aansluiten op het stroomnet. Je kunt zelfs de stroom van je oude deurbel gebruiken. Ring heeft een goede camera, al is er ruimte voor verbetering. Kristalheldere HD-beelden hoef je niet te verwachten (de duurdere Pro versie komt met een 1080p camera). De audio is zuiver en wordt bij een goede verbinding niet blikkerig. Communiceren met gasten via Ring, en je smartphone, gaat dus uitstekend. Ook heeft Ring bewegingsdetectie aan boord en kan je beelden opnemen en opslaan op de cloud. Laatstgenoemde komt in een maandelijkse of jaarlijkse abonnementsvorm en is dus betaald. Ring kost 199 euro.

Advertentie

Skybell: HD-camera en schermafdruk

Skybell is een andere populaire slimme deurbel. Skybell komt zonder ingebouwde batterij. Dat maakt de installatie lastiger voor leken. De camera daarentegen is van uitstekende HD-kwaliteit. Ook Skybell heeft bewegingsdetectie en tweewegaudio. Beelden kan je niet opnemen, maar je kunt wel een schermafdruk maken van je gasten. Dit gebeurt automatisch als er wordt aangebeld of bij bewegingsdetectie. Dat maakt de Skybell ook geschikt als anti-inbraaksysteem. Skybell kost 199 dollar en is te koop via verschillende buitenlandse retailers.

August: geschikt voor domotica

De andere populaire slimme deurbel is August. Deze deurbel heeft bewegingsdetectie, slaat video’s op en is geschikt voor domotica. Met 1280×960 HD-beeld heeft deze deurbel een uitstekende camera aan boord. Nadeel is de vierkante vorm wat het lastiger maakt om te installeren op bepaalde deuren. August heeft net als Skybell geen ingebouwde accu aan boord wat de installatie lastiger maakt dan Ring. Een ander nadeel is dat de software van August soms voor problemen, zoals lag, kan zorgen. Aangezien er wordt gewerkt aan de app hoeft dit geen onoverkoombaar probleem te zijn. Ook August kost 199 dollar en is via diverse retailers in het buitenland te koop.

De drie beste slimme deurbellen

Natuurlijk zijn er ook andere slimme deurbellen, maar Ring, Skybell en August zijn de slimste en best geteste deurbellen die je op dit moment kunt kopen. Alledrie de deurbellen hebben pluspunten en minpunten. De app van alledrie de deurbellen werkt goed en krijgt uitstekende support. De camera van Ring is de minste van de drie, al heeft de Ring Pro-versie (279 euro) weer de beste camera. Audio is goed op zowel Ring, Skybell en August.

Wat zoek jij in een slimme deurbel?

Het is dus vooral de vraag wat jij zoekt in een slimme deurbel. Wil jij jouw complete huis slimmer maken? Dan is August de beste optie. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld ook de August Smart Lock waarmee je een (voor)deur kunt openen en sluiten via je smartphone, zonder tussenkomst van sleutels. Skybell is uitstekend als anti-inbraaksysteem dankzij de schermafdruk. Ring is de meest eenvoudige deurbel om te installeren en maakt het geschikt voor iedereen. Ring kan gezien worden als een slimme intercom.

Lager segment slimme deurbellen

Zoek je liever in een lager prijssegment? Dan zijn de Zmodo Greet met een prijskaartje van 80 dollar en de Vuebell met een prijskaartje van 110 dollar goede opties. Helaas zijn er in Nederland nog weinig winkels die de door ons genoemde slimme deurbellen verkopen. Ring is de enige bewezen slimme deurbel in Nederland die goed verkrijgbaar is, wat het misschien wel de beste, en op zijn minst de makkelijkste, koop maakt. Skybell en August zul je moeten importeren. In Nederland zijn wel goedkopere slimme deurbellen te koop, veelal uit China, maar de kwaliteit en ondersteuning hiervan is minder (bekend) dan de hierboven beschreven deurbellen. Om die reden raden wij Skybell, August en Ring aan.

Meer informatie

Meer handige tips over producten in het smart home en hoe je deze producten gebruikt vind je in onze tips en advies-sectie.

Reacties (9)