Politie: Op zomervakantie? Installeer een slimme deurbel

02 augustus 2022 1 Minuut 0 Reacties
Nest Doorbell (1)

Als je vaak bij ons komt lezen dan ben je waarschijnlijk al een van de Nederlanders met een slimme camera op de oprit of een slimme deurbel. Gelukkig maar, want de Nederlandse politie raadt vakantiegangers nu ook aan een camera te installeren.

Hoewel openbare beveiligingscamera’s nog vaak tegen de privacywet zijn adviseert de Nederlandse politie mensen die op vakantie gaan een slimme deurbel te installeren. Niet alleen schrikt dit inbrekers af, ook kan dit de politie helpen bij het opsporen van misdadigers en het oplossen van misdaden.

De politie heeft een lijst met tips gepubliceerd voor vakantiegangers, met een paar tips die smarthome-gebruikers natuurlijk al kennen. Zo adviseert de politie om lampen met een tijdschakelaar te gebruiken zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Natuurlijk doen we dat in het smarthome volledig geautomatiseerd. Ook wordt videobewaking aangeraden, vooral in de vorm van een slimme deurbel.

De politie raadt ook aan een slimme deurbel of bewakingscamera aan te melden bij databank Camera In Beeld. In deze database houdt de politie bij welk huis een camera heeft hangen. Meekijken met die beelden kunnen ze niet, maar de politie gebruikt de locaties waar camera’s hangen om sneller beelden te kunnen vorderen als er iets gebeurt is. Agenten weten dan sneller bij welke huishoudens ze terecht kunnen voor beelden die dat mogelijk hebben opgenomen.

Meer weten over hoe je jouw huis op een slimme manier kunt beveiligen tijdens je vakantie? Lees dan onderstaand artikel.

Vakantie
Lees ook

5 handige smarthome-mogelijkheden voor een gerust hart op vakantie

Nest Doorbell-7
Lees ook

De beste slimme deurbellen en deursloten van dit moment – 2022 / 2023

Reacties (0)