Nieuwe Google Nest Hub vanaf 4 mei in Nederland en België te koop

07 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
Google Nest Hub 2

De nieuwe Google Nest Hub heeft een verschijningsdatum in Nederland en België gekregen. Het slimme display is vanaf 4 mei te koop.

Op 16 maart werd de nieuwe Google Nest Hub officieel gepresenteerd door Google. Het slimme display lijkt op het eerste gezicht niet veel anders te doen dan de eerste versie, maar kent toch enkele mooie vernieuwingen. Denk aan ondersteuning voor het Thread-protocol, grotere primaire drivers voor beter geluid en Soli-technologie met extra sensoren. Hiermee kan de Google Nest Hub 2, zoals het nieuwe slimme display ook wel genoemd wordt, onder andere bewegingen bijhouden. Zo kan je handbewegingen gebruiken om muziek te bedienen, maar kan de Soli-technologie ook je slaap bijhouden. Dit wordt Sleep Sensing genoemd.

Sleep Sensing

Sleep Sensing op de Google Nest Hub 2 is tot volgend jaar gratis te proberen. Daarna zal het waarschijnlijk geld gaan kosten, maar meer daarover is nog niet duidelijk. Je kunt een koppeling maken met de Google Fit-app om al je slaapgegevens op één plek te bewaren. Google werkt ook aan een manier om de slaaptracking van Fitbit te integreren.

Het nieuwe slimme display is qua grootte identiek aan het vorige model. Het komt met een lcd-touchscreen van 7-inch in een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Naast de Ambient EQ-sensor om de helderheid van het display automatisch aan te passen aan de omgeving is er ook een kleurtemperatuursensor aanwezig. Een ‘on-device machine learning chip’ moet zorgen voor snellere reacties op je vragen met de aanwezige Google Assistent. Het geluid moet met de nieuwe primaire drivers flink verbeterd zijn en daardoor meer in lijn met de Nest Audio-speakers. Wil je precies weten wat de verschillen zijn tussen het eerste model en het tweede model? Lees dan dit artikel.

Advertentie

Google Nest Hub 2 – Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Google Nest Hub 2 is vanaf 4 mei verkrijgbaar in Nederland en België in de kleuren zwart en wit. De verkoopadviesprijs van het nieuwe slimme display is 99,99 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)