Nederlands Coulisse werkt samen met Eve aan slimme raambekleding

08 september 2022 1 Minuut 0 Reacties
Coulisse Eve raambekleding 1

Tijdens IFA 2022 presenteerde raambekledingspecialist Coulisse uit Twente in samenwerking met smarthome-specialist Eve Systems een serie slimme motoren voor raambekleding. Deze Eve MotionBlinds motoren behoren samen met andere producten van Eve tot de eerste apparaten ter wereld die klaar zijn voor de toekomst van smarthome met Matter.

Thread en Matter

Dit najaar wordt Matter gelanceerd, het nieuwe smart home protocol dat gezamenlijk is ontwikkeld door toonaangevende smarthome-aanbieders en fabrikanten van apparaten om de interoperabiliteit in slimme woningen voor eens en voor altijd te verbeteren. Matter gaat ervoor zorgen dat smarthome-apparaten universeel kunnen worden verbonden, ongeacht het smarthome-systeem.

De raambekledingmotoren van Eve MotionBlinds, die momenteel al werken met Apple HomeKit, beschikken over het Thread-protocol dat speciaal is ontworpen voor slimme huizen. Dankzij Thread zijn de motoren klaar voor Matter, waardoor ze ook kunnen worden gebruikt met andere Matter-platforms zoals Amazon Alexa, Google Home, of Samsung SmartThings. Alle data wordt veilig lokaal opgeslagen op de Eve MotionBlinds motoren, in plaats van in een cloud.

Ingebouwde accu

Eve MotionBlinds motoren zijn naadloos geïntegreerd in raambekledingsystemen die wereldwijd verkrijgbaar zijn in diverse soorten, maten en kleuren. De motoren beschikken over een geïntegreerde batterij die oplaadbaar is met een USB-C kabel. Hierdoor kan de raambekleding volledig draadloos worden geïnstalleerd. Bij gemiddeld gebruik is het opladen van de motoren een tot twee keer per jaar nodig..

Automatisering

De raambekleding kan, zonder installatie van een extra bridge, met een app worden geprogrammeerd, bediend en verbonden met andere smarthome-apparaten zoals slimme verlichting, thermostaten en camera’s. Door vooraf ingestelde automatiseringen kan de raambekleding vervolgens volledig autonoom (samen)werken en zo bijdragen aan energiebesparing, veiligheid, en meer comfort in huis. Hiernaast kan de raambekleding ook nog altijd handmatig worden bediend. Een simpele trekbeweging aan het bedieningskoord activeert de motor. Zo kan de slimme raambekleding op elk moment van de dag door iedereen in huis worden bediend.

Slimme raambekleding met Eve MotionBlinds is verkrijgbaar bij diverse dealers. In Nederland zijn slimme rolgordijnen en duo rolgordijnen met Eve MotionBlinds ook online verkrijgbaar via Smartblinds.nl. Slimme jaloezieën en plisségordijnen komen later dit jaar beschikbaar.

Reacties (0)