Krijgt Lidl Smart Home binnenkort ondersteuning voor HomeKit?

22 maart 2021 1 Minuut 1 Reacties
Lidl Smart Home

Supermarktketen Lidl biedt met Lidl Smart Home betaalbare smarthome-producten die ook nog het ZigBee-protocol ondersteunen. Krijgen de producten nu ook ondersteuning voor Apple HomeKit?

De afgelopen maanden zijn wij aan de slag gegaan met het starterpakket, de kerstverlichting en diverse slimme lampen, armaturen en tuinverlichting van het merk. Het grote voordeel van Lidl Smart Home ten opzichte van de smarthome-series van andere winkelketens is het ZigBee-protocol. Je hebt hierbij dus wel een hub nodig, maar de slimme producten zijn hierdoor wel compatibel met Philips Hue en IKEA Tradfri. Daarnaast heb je ondersteuning voor Google Assistant en kun je een groot aantal slimme producten van de supermarktketen met je stem bedienen. Apple HomeKit ontbrak tot op heden, maar mogelijk gaat dit op de korte termijn veranderen.

Lidl Smart Home

Nieuwe update van de Lidl Home-app

Website homekitnews is het opgevallen dat de nieuwe update van de Lidl Home-app nu toestemming vraagt voor ‘Home Data’, oftewel HomeKit. Waarom is deze toestemming nodig als HomeKit toch niet ondersteund wordt? Mogelijk brengt de update dus de eerste stappen mee voor een volledige ondersteuning van Lidl Smart Home met het platform van Apple. De nieuwe update brengt al wel ondersteuning voor Siri Shortcuts. Je kunt dus vanaf nu al zelf een commando maken om een aantal smarthome-producten van Lidl met je stem te bedienen. Laten we hopen dat deze update snel volledige ondersteuning beschikbaar maakt voor HomeKit. Wij blijven het uiteraard volgen en brengen je op de hoogte zodra de ondersteuning officieel is.

Reacties (1)