iPad blijft toch functioneren als HomeKit hub, maar met beperkingen

30 juni 2022 1 Minuut 0 Reacties
apple-homekit-new

Apple heeft in een statement laten weten dat de iPad voorlopig gewoon als HomeKit Hub te gebruiken zal zijn, maar wel met een aantal belangrijke beperkingen.

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Apple waarschijnlijk de HomeKit Hub-functie van de iPad zou verwijderen met de komst van iPadOS 16. Uit de beta-versie van de software zou blijken dat de functie komt te vervallen aangezien Apple een nieuw ontworpen Home-app (Woning-app) introduceert die efficiënter en betrouwbaarder is voor het aansturen van allerlei smarthomeproducten. Dat aansturen kan natuurlijk altijd nog met een iPhone of iPad maar de iPad zou binnenkort niet meer gebruikt kunnen worden als hub. Hiervoor zouden alleen nog de Apple TV en de HomePod geschikt zijn.

Apple laat nu zelf in een statement weten dat de Hub-ondersteuning voor de iPad niet komt te vervallen, ook niet wanneer je de nieuwste versie van de Woning-app installeert. De Woning-app krijgt echter wel een optie om de hierboven genoemde nieuwe architectuur en ondersteuning voor de Matter-standaard te activeren. Wil je de iPad als hub blijven gebruiken dan moet je deze optie niet activeren. De iPad biedt volgens Apple geen ondersteuning voor die architectuur en de Matter-standaard, waardoor de Hub-functie na activatie komt te vervallen. Matter-ondersteuning lijkt dus het belangrijkste verschil en vereist een Apple TV of HomePod als Hub.

Reacties (0)