iPad binnenkort niet meer te gebruiken als HomeKit hub

23 juni 2022 1 Minuut 0 Reacties
20200503023123_apple-homekit-2020-1.jpg

Apple heeft besloten de iPad binnenkort niet meer in te zetten als hub voor je slimme woning. De tablet van Apple kan momenteel als zogenaamde HomeKit hub gebruikt worden, maar met de komst van iOS 16 komt hier verandering in.

Uit de begeleidende tekst van iOS 16 beta 2 weet MacRumors op te maken dat Apple met de komst van iOS 16 een belangrijkste smarthome-functie bij de iPad weghaalt. Gebruikers die hun iPad momenteel inzetten als HomeKit hub moeten hier binnenkort een andere oplossing voor zoeken.

Met iOS 16 introduceert Apple een nieuw ontworpen Home-app (Woning-app), die efficiënter en betrouwbaarder is voor het aansturen van allerlei smarthomeproducten. Dat aansturen kan natuurlijk altijd nog met een iPhone of iPad maar de iPad kan binnenkort niet meer gebruikt worden als hub. Hiervoor zijn alleen nog de Apple TV en de HomePod geschikt.

Apple geeft vooralsnog geen reden voor de wijziging, maar mogelijk heeft het te maken met de komst van Matter. De nieuwe smarthomestandaard waarmee producten van verschillende merken met elkaar moeten kunnen communiceren geeft fabrikanten de mogelijkheid om te kiezen voor Ethernet WiFi of Thread. Als Apple voor Thread kiest vallen diverse oudere apparaten af als hub. Alleen de Apple TV 4K (2e generatie) en de HomePod Mini ondersteunen Thread.

Reacties (0)