‘Details Google Nest Hub 2 uitgelekt via Amerikaanse winkel’

16 maart 2021 2 Minuten 0 Reacties
Google Nest Hub

Via een Amerikaanse webshop zijn details naar buiten gekomen over de Google Nest Hub 2 die waarschijnlijk op 30 maart gelanceerd gaat worden.

Over de Google Nest Hub 2 is nog erg weinig informatie naar buiten gekomen, maar de Amerikaanse winkel B&H Photo Video heeft waarschijnlijk per ongeluk alle details omtrent het slimme display gelekt. Het nieuwe smart display is alvast opgenomen op de webshop van de retailer, maar afbeeldingen ontbreken nog. De afbeeldingen in dit artikel zijn van de originele Nest Hub.

Zo zou de Google Nest Hub 2 beschikken over een display van 7-inch in een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Ter vergelijking, ook de eerste generatie beschikte over een display van 7-inch. Er is opnieuw een Ambient EQ-sensor aanwezig om de helderheid van het scherm aan de omgeving aan te passen. Dit keer is er ook een nieuwe kleurensensor aanwezig om de kleuren beter aan de omgeving af te stemmen.

De Google Nest Hub 2 komt echter ook met andere nieuwe sensoren. Zo is er een temperatuursensor en Soli-radar aanwezig. De Soli-radar kennen we van de Pixel-smartphones en stelt je in staat om het apparaat met handbewegingen te bedienen. Voor dit nieuwe smart display wordt deze functionaliteit mogelijk ook gebruik voor het tracken van slaap of bijvoorbeeld beweging, zoals in eerdere details naar buiten kwam. Eerder werd al gesproken over een integratie met Google Fit, waarbij dit natuurlijk een handige toepassing zou zijn. De temperatuursensor toont niet alleen de temperatuur in huis, maar kun je mogelijk ook in routines opnemen om je gekoppelde smarthome-apparaten te starten op basis van de huidige temperatuur.

Advertentie

Het nieuwe smart display zou met 3 microfoons aan boord komen, dat is één microfoon meer dan het eerste model en dus zou het slimme display je in theorie beter moeten kunnen horen. Het geluid is wel aangepakt, maar of dit ten goede komt valt nog te bezien. De passieve radiatoren zijn overboord gegooid en ter compensatie is de primary driver van 43,5mm iets groter gemaakt.

Prijs en beschikbaarheid

Via de Amerikaanse winkel weten we dat de Google Nest Hub 2 vanaf 30 maart vooruit te bestellen is in de kleuren Chalk, Charcoal, Mist en Sand. De adviesprijs is 99,99 dollar, omgerekend ongeveer 84 euro. Ter vergelijking, de eerste versie was bij lancering te koop voor 129 euro. Waarschijnlijk kunnen we rond 30 maart de officiële aankondiging vanuit Google verwachten. Wat dit betekent voor een eventuele release in Nederland is nog onbekend, maar waarschijnlijk moeten we hier nog even wat langer wachten.

Bron B&H Photo Video Via AndroidPolice


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)