Google Home, Google Nest en bluetooth: dit zijn de mogelijkheden

17 november 2019 2 Minuten 4 Reacties
bluetoothspeaker-google-home1

Je kunt verschillende Google Home- en Google Nest-speakers koppelen aan bluetooth apparaten, mocht je de audiokwaliteit ondermaats vinden. In dit artikel leggen we je uit hoe het koppelen werkt. Daarnaast kun je tevens je smartphone via bluetooth verbinden met een slimme speaker of smart display van Google.

De ervaring met een Google Home- of Google Nest-speaker is vaak wel prima. Je kunt heel veel met die slimme apparaten, vanwege de Google Assistent die aanwezig is. De speaker aan boord van het apparaat gooit volgens veel gebruikers nog wel eens roet in het eten. Je haalt namelijk niet de allerbeste audiokwaliteit in huis, of je nu een Google Home, Home Mini, Google Nest Hub of Google Nest Mini aanschaft. Gelukkig kun je speakers opnemen in een speakergroep of koppelen aan een externe bluetoothspeaker.

Google Home aan bluetoothspeaker koppelen

Gelukkig vergt het koppelen van een Google Home-luidspreaker (of bijvoorbeeld de Google Nest Mini of Google Nest Hub) aan een bluetoothspeaker weinig werk. Binnen de Google Home-app ga je op zoek naar de Home-speaker die je wil koppelen aan een externe luidspreker. Je tapt erop en tapt vervolgens rechts bovenin op het tandwielicoontje. Scroll nu naar beneden totdat je Standaard muziekspeaker ziet staan. Tap daarop en kies vervolgens voor de optie voor het koppelen van een bluetoothspeaker.

Zorg er ondertussen voor dat je een bluetoothspeaker klaar hebt staan die in de zoekmodus staat. Als dat het geval is, dan moet die in de lijst verschijnen die nu in beeld verschijnt. Tap op de speaker die je wil instellen en klaar is Kees. Voortaan zal deze Google Home- of Nest-speaker het geluid versturen naar de bluetoothspeaker wanneer die beschikbaar is. Je moet wel de bluetoothspeaker aan hebben staan op dat moment. Stemcommando’s en vragen verlopen nog steeds via de Google-luidspreker, maar de rest gaat via de externe speaker.

Advertentie

Telefoon via bluetooth aan Google Home koppelen

Hoewel je natuurlijk via wifi (Chromecast built-in) je muziek en audio kunt afspelen via de Google Home- en Nest-speakers, kan het ook zijn dat je graag gebruikmaakt van de bluetoothverbinding. Je kunt je telefoon aan de Home-speaker koppelen door wederom op het tandwieltje van de beoogde speaker te tappen. Daar tap je op Gekoppelde Bluetooth-apparaten en vervolgens op Koppelingsmodus inschakelen (rechts onderin). Zorg ervoor dat je ook de bluetoothverbinding inschakelt op je smartphone, zodat de apparaten elkaar kunnen vinden.

Meer lezen?

We hebben een grote hoeveelheid artikelen geschreven die je allemaal kunt terugvinden in onze sectie voor tips en advies, waarin we verschillende dingen uitleggen. Ben je naar iets specifieks of juist iets algemeens op zoek, dan is de kans groot dat we erover geschreven hebben. Mocht je iets niet kunnen vinden of mis je iets, dan kun je altijd terecht in onze sectie voor vragen en antwoorden.

Reacties (4)