Bedrijven kunnen nu zelf variant van Alexa creëren via Amazon

16 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
amazon-alexa-echo-dot

Amazons stemassistent Alexa neemt steeds verder de wereld over. Alexa’s software wordt namelijk opengesteld voor bedrijven.

Door het beschikbaar maken van de software die achter de stemassisten schuilgaat, kunnen organisaties hun eigen stemassistent creëren. Zo kunnen bedrijven een eigen stem gebruiken en bedrijfsspecifieke commando’s toevoegen. De assistent heet dus geen Alexa, want het is alleen gebouwd op de software van Alexa. Wel kan hij communiceren met Alexa.

Amazon Alexa

Bedrijven hoeven hierdoor niet zelf het wiel uit te vinden, want ze kunnen direct gebruikmaken van wat Amazon al helemaal heeft uitgevogeld voor zijn eigen Alexa. Het is bijvoorbeeld een goede optie voor automakers of bedrijven die een specifieke slimme speaker ontwikkelen, want ze hoeven dan zelf geen onderzoekskosten te verspillen aan het verkennen van spraakherkenningsmogelijkheden.

Het eerste bedrijf dat zijn eigen stemassistent gaat bouwen op de software van Amazon, dat is Fiat Chrysler. De auto’s die het maakt voor de Amerikaanse markt krijgen nu een eigen Alexa in het Uconnect-systeem. Het is onbekend wanneer de auto’s van de band komen die ook daadwerkelijk die implementatie hebben.

Advertentie

Nederlands

Het is niet universeel: je kunt niet in alle talen een stemassistent maken op basis van Alexa. Ook is het niet beschikbaar in alle landen. Alexa bestaat al sinds 2014 en is in eerste instantie ontwikkeld om te zorgen dat mensen meer aankopen gingen doen op Amazon. Zeker omdat de assistent in veel slimme speakers is geïntegreerd, wordt hij inmiddels voor veel meer zaken gebruikt.

Enkele maanden geleden werd Alexa Voice Services beschikbaar gesteld aan Nederlandse ontwikkelaars. De hoop is dat Alexa nu meer Nederlands leert en hierdoor hopelijk binnenkort in het Nederlands beschikbaar is. Nu gaat praten met Alexa nog in het Engels. Dankzij het beschikbaar stellen van Alexa Voice Services kunnen ontwikkelaars Alexa integreren in de software of hardware die ze maken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)