Alexa Voice Services beschikbaar voor Nederlandse ontwikkelaars

23 november 2020 1 Minuut 0 Reacties
amazon-echo-amazon-alexa

Amazon laat weten dat Alexa Voice Services voortaan ook beschikbaar is voor Nederlandse ontwikkelaars (en ontwikkelaars in Colombia).

Alexa Voice Services voor Nederlandse ontwikkelaars

De stemassistent Alexa is nog altijd niet in de Nederlandse taal te gebruiken. Maar in de Benelux kun je de persoonlijke assistent wel gewoon gebruiken in het Engels. De Nederlandstalige versie komt nu mogelijk wel iets dichterbij, nu Amazon aangekondigd heeft dat Alexa Voice Services beschikbaar is voor Nederlandse ontwikkelaars. Daardoor zijn die ontwikkelaars in staat de assistent direct te integreren met hun eigen producten.

Dat laat het bedrijf weten op zijn eigen website, bedoeld voor ontwikkelaars. Wanneer een ontwikkelaar ervoor kiest de stemassistent te integreren, dan kan er gekozen worden voor de versie die Brits-Engels spreekt. Ook krijgen de ontwikkelaars toegang tot de Britse winkel waar ze skills aantreffen (met skills kan Alexa een aantal handige handelingen verrichten). Helaas is er vooralsnog geen toegang tot de Amerikaanse versie van die skillwinkel, maar gelukkig zijn er geen grote verschillen tussen beide stores.

Met Alexa Voice Services, ook wel afgekort tot AVS, kunnen ontwikkelaars de stemassistent integreren in hun eigen producten. Denk dan bijvoorbeeld aan slimme speakers, telefoons of andere apparaten. De developers zijn dan in staat om te experimenteren op eigen hardware en zijn niet meer afhankelijk van officiële apparaten van Amazon. Zo kan er dus ook thuis gewerkt worden op een computer of iets als een Raspberry Pi. Je moet nog wel een certificaat afnemen bij de techgigant wanneer je voornemens bent een eigen apparaat met Alexa te lanceren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)