Amazon Alexa krijgt spreekstijl voor lange content (zoals nieuwsberichten)

17 april 2020 1 Minuut 0 Reacties
amazon-alexa

Amazon laat weten dat stemassistent Amazon Alexa toegang krijgt tot een nieuwe spreekstijl, bedoeld voor lange content die voorgelezen wordt. Denk dan bijvoorbeeld aan podcasts (Alexa zal dan natuurlijke pauzes inlassen) of het voorlezen van nieuwsberichten.

Amazon laat weten dat stemassistent Alexa toegang krijgt tot een nieuwe spreekstijl, bedoeld voor lange content die voorgelezen wordt. Denk dan bijvoorbeeld aan podcasts (Alexa zal dan natuurlijke pauzes inlassen) of het voorlezen van nieuwsberichten.

Amazon Alexa krijgt nieuwe spreekstijl

Dat laat Amazon donderdagnacht weten aan ontwikkelaars. De nieuwe stijl is vooralsnog alleen beschikbaar voor Amerikaanse ontwikkelaars, die op zoek zijn naar een natuurlijk klinkende stem voor lange content die voorgelezen moet worden. Denk dan aan podcasts, maar ook aan geschreven nieuwsberichten of andere artikelen. De spreekstijl voor Alexa wordt aangedreven door een deep-learning model voor tekst-naar-spraak, waardoor de stemassistent een stuk natuurlijk klinkt en overkomt, bijvoorbeeld door pauzes in te lassen.

Eerder introduceerde Amazon al nieuwe spreekstijlen voor Alexa met betrekking tot content uit de categorie nieuws en muziek. Ook kan kan de stemassistent tegenwoordig teleurgesteld of juist heel enthousiast klinken. De persoonlijke assistent werkt al wel in Nederland, maar spreekt de Nederlandse taal niet. Onlangs lanceerde Amazon zijn online winkel ook officieel in Nederland, waardoor we hier in Nederland mogelijk meer apparaten krijgen die Alexa ondersteunen. Mogelijk laat de Nederlandse taal dan niet meer lang op zich wachten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)