Acht slimme gadgets om je lichaam te verzorgen

22 augustus 2021 5 Minuten 0 Reacties
Muse lichaam

Zorgen voor jezelf is zeker in deze tijden belangrijk. We staan onder druk, de wereldsituatie verandert en daarbij hebben we meer nodig dan een Fitbit alleen. Deze tech helpt je goed voor jezelf te zorgen.

De slimme lamp, de Google Home-speaker en de slimme televisie, die zijn inmiddels binnen veel huishoudens te vinden. Erg handig om het leven makkelijker en comfortabeler te maken. Er is echter ook een wereld met producten die je helpen om specifiek je lichaam te verzorgen. Ook die zijn steeds vaker in een slimme variant te vinden, naast de bekende Fitbit.

Voor je brein: Muse 2

We zijn allemaal druk, druk, druk en onze hersenen moeten de hele dag door prikkels verwerken. Muse kan je breinactiviteit meten door 7 EEG-sensoren. Het is een apparaatje dat je op je hoofd zet, waarbij je via je telefoon feedback krijgt over wat er in je brein gebeurt. Je draagt het apparaat bijvoorbeeld wanneer je gaat mediteren, waarbij Muse je helpt om je lichaam en geest kalm te maken. Het is wel een duur apparaatje: hij kost 250 euro.

Voor je bloed: Omron Evolv

Wat vaak gepaard gaat met stress is een hoge bloeddruk. Omron Evolv is een bloeddrukmeter die je bloeddruk meet, deze data in een app zet en het mogelijk maakt om dit met medische deskundigen of familieleden te delen. Het maakt gebruik van een hartgezondheidsalgoritme genaamd Advanced Accuracy om preciezere metingen te kunnen doen.

Voor je longen: Netatmo Healthy Home Coach

Voor de gezondheid van je longen is het belangrijk dat je schone lucht inademt. Lucht met te veel fijnstof erin, dat is niet gezond. Hoewel er tegenwoordig veel luchtreinigers op de markt zijn, zijn er weinig exemplaren slim. Daarom raden we vooralsnog Netatmo Healthy Home Coach aan, een apparaatje dat weliswaar niet helpt om de lucht schoner te maken, maar wel om te meten hoe het met de luchtkwaliteit is. Op basis daarvan zou je dan een luchtreiniger in je huis kunnen plaatsen. Het voordeel aan de Netatmo Healthy Home Coach is dat hij ook meet hoe vochtig het is en hoeveel herrie er in huis is, waarbij hij tips geeft hoe je je leefomgeving gezonder kunt maken.

Voor je lichaamstemperatuur: Withings Thermo

Je temperatuur meten, dat hoeft allang niet meer op de minder aangename wijze: het kan ook op andere plekken op je lichaam, zoals je oor, maar ook via je slapen. Dat laatste bewijst Withings Thermo, een slimme thermometer die je via het gebied naast je oog laat opmeten wat je lichaamstemperatuur is. Het apparaatje is uitgerust met 16 infraroodsensoren die 4.000 metingen doen. De metingen worden niet alleen op het led-schermpje weergegeven, maar ook in de app die erbij hoort. Je krijgt daarbij gezondheidsadvies gebaseerd op je geschiedenis, symptomen en leeftijd.

 

Voor je lichaamsrust: ResMed S+

Veel oplossingen voor je slaap betekenen dat je iets moet dragen of bijvoorbeeld een ander kussen moet gebruiken.  Veel mensen vinden dit vervelend en zoeken daarom naar een oplossing die wat verder van ze afstaat. ResMed S+ doet dat. Het is eigenlijk een soort uit de hand gelopen wekker, die met ResMeds eigen SleepSensor-technologie vanaf een afstand kan meten hoe je slaapt. Dankzij sensoren kunnen verschillende slaapfasen worden waargenomen, maar ook wordt je ademhaling in de gaten gehouden en hoe vaak je omdraait. Je lichaam moet tenslotte optimale rust krijgen. In de app kun je vervolgens zien hoe je hebt geslapen, nadat de ingebouwde wekker je op natuurlijke wijze wakker maakt op het perfecte moment.

 

Voor je gewicht: Picooc Smart Scale

Hoewel Fitbit met zijn Aria-weegschaal erg populair is, valt het eigenlijk tegen hoeveel deze weegschaal kan doen qua metingen op je lichaam. Hij kan meten hoe zwaar je bent en wat je vetpercentage is, maar daar is alles mee gezegd. Picooc pakt het wat dat betreft beter aan. Deze slimme weegschaal kijkt ook naar je spieren, je vet, je proteïne, je metabolische systeem en het gewicht van je botten. De data komt in de app op je smartphone te staan en zo kun je heel goed het verloop zien, bijvoorbeeld wanneer je probeert aan te komen of af te vallen.

Voor je tanden: Kolibree-tandenborstel

Er zijn steeds meer elektrische tandenborstels op de markt die met een app kunnen worden verbonden, maar een van de eersten was Kolibree. Deze kijkt niet alleen of je het lang genoeg doet, maar ook of je techniek goed is. Hij analyseert je poetskunsten en stuurt deze naar de app. Zo weet je welke zone je wat meer aandacht moet geven. Er zit zelfs wat gamification ingebouwd, zodat je met anderen kunt racen om wie het beste zijn tanden poetst. Daarnaast geeft hij tips over de gezondheid van je mond.

Voor je huid: Samsung S-Skin

Samsung heeft de S-Skin ontwikkeld, waarmee je dankzij een soort pleisters met micronaalden en een apparaat met ledjes voor een mooiere huid kunt zorgen. In een smartphone-app kun je vervolgens lezen welk huidtype je hebt en hoe je hier het beste voor kunt zorgen. Er is ook een ander type ‘pleister’, namelijk eentje die huidproblemen helpt op te lossen, zoals rimpels, acne en rode plekjes. Het klinkt wat griezelig: micronaalden, maar afhankelijk van hoe groot je huidproblemen zijn gaan ze aan de slag en dit doet niet zeer.

Reacties (0)